Εύβοια: Έτοιμο να παραδοθεί μεγάλο έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έτοιμο να παραδοθεί μεγάλο έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Πράξη γίνονται οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Αφράτι καθώς και δύο κυκλικών κόμβων σε Βασιλικό και Αφράτι.

Μετά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στην κεντρική Εύβοια, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοπράτησε με το σύστημα μελέτη κατασκευή το έργο των αποκαταστάσεων των ζημιών στις τρεις οδογέφυρες, κατά μήκος του Λήλαντα ποταμού, με προϋπολογισμό το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Μέχρι σήμερα η ανάδοχος εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ έχει εκτελέσει τμήμα του φυσικού αντικειμένου του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στη νήσο Εύβοια και ειδικότερα τη γέφυρα του Βασιλικού, την γέφυρα στον οικισμό Φύλλα, καθώς και τη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι», που περιλαμβάνουν τη κατασκευή της νέας γέφυρας των Φύλλων, βελτιωτικές παρεμβάσεις, κατασκευή ισόπεδου κόμβου και εργασίες οδοφωτισμού.

Νέα γέφυρα στο Αφράτι 

Κατά το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να καθαιρεθεί η γέφυρα του Αφρατίου για να κατασκευαστεί νέα στη θέση της. Ήδη στην Αστυνομική Δνση Εύβοιας εκκρεμεί η έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα οι συμβατικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι:

  • Τοπικές επισκευές και μέτρα εξασφάλισης έναντι πλημμυρικών φαινομένων της υφιστάμενης γέφυρας Βασιλικού
  • Κατασκευή νέας γέφυρας  Αφρατίου
  • Διατήρηση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στη θέση γέφυρας Βασιλικού κατηγορίας 2(ΑΙΙΙ ΚΑΤΑ ΟΜΟΕ ΛΚΟΔ).
  • Τροποποίηση της υφιστάμενης Οδού μεταξύ οικισμών στη θέση γέφυρας Αφρατίου κατηγορίας 3(ΑΙV ΚΑΤΑ ΟΜΟΕ ΛΚΟΔ) με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.
  • Τροποποίηση της υφιστάμενης παρόχθιας οδού μεταξύ των οικισμών Βασιλικού και Φύλλων κατηγορίας 3(ΑV ΚΑΤΑ ΟΜΟΕ ΛΚΟΔ)με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.
  • Ανακατασκευή /αναδιάταξη/κατασκευή ισόπεδων κόμβων στις θέσεις διασταύρωσης κάθετων οδών άνωθεν του ποταμού Λήλαντα και μετά το πέρας των γεφυρών σε Αφράτι και Βασιλικό, καθώς και την παράλληλη προς τον ποταμό οδό SR-01,με βελτιωτικές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.
  • Εργασίες διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των γεφυρών Αφρατίου και Βασιλικού(Καθαρισμός κοίτης και πρανών, εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες , επένδυση διατομών με λιθορριπές και συρματοκιβώτια, κατασκευή έργων διευθέτησης ,έργα προστασίας βάθρων γεφυρών έναντι διάβρωσης)
  • Εργασίες οδοφωτισμού των γεφυρών Βασιλικού και Αφρατίου και των συγγενικών τους κόμβων και οδών.

Κατά την διάρκεια των εργασιών επισκευής της υφιστάμενης γέφυρας του Βασιλικού και κατασκευής του κυκλικού κόμβου η οδός θα μονοδρομείται κατά διαστήματα. Επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΕ έχει ζητήσει παράταση εργασιών μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, ενώ εκκρεμεί και η έγκριση από το Υπουργείο συμπληρωματικής σύμβασης.

Την εξέλιξη του έργου παρακολουθεί ο Θανάσης Ζεμπίλης

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε αγαστή συνεργασία με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, υπηρεσιακά στελέχη και τοπικούς φορείς, προκειμένου να παραδοθεί ένα άρτιο τεχνικό έργο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, ώστε με την ολοκλήρωση του να βελτιωθούν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της παραληλάντιας οδού. (φωτό αρχείου από πρόσφατη αυτοψία του κ. Ζεμπίλη στο τμήμα του έργου που παραδόθηκε). 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr