Εύβοια: Έτσι εορτάστηκαν οι Γ’ Χαιρετισμοί στο Νησί
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έτσι εορτάστηκαν οι Γ’ Χαιρετισμοί στο Νησί

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος απευθύνοντας προς τους πιστούς της ενορίας με τις πατρικές και εόρτιες ευχές
Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου του χωρίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου της γενέτειραςτου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ  πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος απευθύνοντας προς τους πιστούς της ενορίας  με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του αναφέρθηκε  στο πνευματικό στάδιο που διανύουμε αυτό  της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διά της οποίας ανοίγεται ένας πνευματικός δρόμος μέσα απο τις κατανυκτικές τελούμενες  ακολουθίες  καθ’ όλη την διάρκεια της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής  κατά την οποία προέχουσα θέση έχει και  η ακολουθία των χαιρετισμών  προς τιμήν της Θεομήτορος  οι οποίοι αποτελούν ένα πνευματικό δημιούργημα και ποίημα όλης της παγκοσμίου λογοτεχνίας.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  ανέλυσε θεολογικά τον όρο που αποδίδει  ο υμνωδός προς το ιερό πρόσωπο  της Παναγίας  ήν ως  Πλατυτέρα Νεφέλη η πάντοτε με πρότυπο την μητρική στοργή της   επισκιάζει  και καθοδηγεί  τους πιστούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr