
Εύβοια: Έτσι γιόρτασαν την Αγία Φωτεινή Χαλκίδας
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Φωτεινή ΧαλκίδοςΜε την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού τιμήθηκε στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου παλαιού κοιμητηρίου πόλεως Χαλκίδος η μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
Στο πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο επίσης συμμετείχαν οι Πανοσ Αρχιμ Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ιερού Αγίας Παρασκευής πολιούχου πόλεως Χαλίδος π. Νικόλαος Πριμηκύριος και ο Οικονόμος π. Αναστάσιος Χρήστου εφημέριοι του προαναφερθέντος ενοριακού ιερού ναού.
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και πολλών πιστών από την ενορία του Αγίου Ιωάννου και εκ των άλλων ενοριών της πόλεως Χαλκίδος.
Εκ του ιερού ναού.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr