Εύβοια: Εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών- Tι θα γίνει με τον ΧΥΤΥ Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών- Tι θα γίνει με τον ΧΥΤΥ Χαλκίδας

Όλα αυτά, την ώρα που τα σκουπίδια είναι σύνηθες να κάνουν «πάρτι» μπροστά ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στην Εύβοια

Νέες εξελίξεις στο ζήτημα της διαχείρησης των σκουπιδιών στην Εύβοια, επισημαίνει η αντιπολιτευτική παράταξη της Χαλκίδας, «Άμεσα, Νέο Ξεκίνημα» υπό τον Γιώργο Σπύρου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Παναγιώτης Ταγκαλής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε, ότι ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων κύριος Γραφάκος τους δήλωσε με ευθύτητα πως η ΜΕΑ ΧΥΤΥ της Χαλκίδας δεν θα γίνει ποτέ, γιατί θα εγκριθεί για τη Χαλκίδα ιδιωτική ΜΕΑ  που θα πάρει και τα απορρίμματα 21 δήμων της Στερεάς Ελλάδας.

«Σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται το σχέδιο που είχαμε εδώ και  ένα χρόνο καταγγείλει σχετικά με την μετατροπή του τσιμεντάδικου σε εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων για κεντρική Εύβοια, κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας και για τουλάχιστον τις μισές ποσότητες της Αττικής.

Εμείς σαν παράταξη μαζί με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης ευτυχώς έχουμε προσβάλει έγκαιρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια, για μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στο ανενεργό λατομείο του τσιμεντάδικου.

Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αν και κλήθηκαν δεν υπέγραψαν τις σχετικές προσφυγές.

Η επιλογή αυτή πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι θα είναι η ταφόπλακα που θα καταδικάσει οριστικά τον τόπο μας, σε μακροχρόνια κρίση και παρακμή.

Ζητήσαμε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και τον Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Στερεάς Ελλάδας να συγκληθούν εκτάκτως, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με αυτόν τον επικείμενο πλην όμως ορατό κίνδυνο που ανατρέπει κάθε τοπικό και περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση απορριμμάτων.

Έχουμε ζητήσει εδώ και τρεις μήνες να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό, αλλά η τακτική της δημοτικής αρχής είναι η παρέλκυση που αγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος.

Η ανοχή έχει και τα όριά της. Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, με την παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων των φορέων και θεσμικών συντελεστών του τόπου μας.

Η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων δυστυχώς ρίχνει νερό στο μύλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, γιατί πριν καλά καλά αδειοδοτηθεί ο χώρος αυτός για διαχείριση απορριμμάτων, σπεύδει να μεταφέρει απορρίμματα του Δήμου μας εκεί, νομιμοποιώντας έμπρακτα αυτό το σχεδιασμό.

Η ευθύνη δήμου και περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις για τον τόπο μας είναι τεράστια και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί.

Καλούμε συλλογικούς φορείς, επαγγελματικές οργανώσεις και επιστημονικούς συλλόγους του Δήμου Χαλκιδέων και της Εύβοιας να αναλάβουν ο καθένας την ευθύνη που του  αναλογεί, με βάση τον θεσμικό του ρόλο.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες και στη μάχη αυτή!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr