Εύβοια- Φασαρία τέλος: Η δραστική λύση της Καρύστου για την ηχορρύπανση από μηχανάκια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια- Φασαρία τέλος: Η δραστική λύση της Καρύστου για την ηχορρύπανση από μηχανάκια

Μαρσαρίσματα και «φασαριόζες» εξατμίσεις μηχανόβιων φαίνεται πως προκαλούν αναστάτωση αλλά και εκνευρισμό στους Ευβοιώτες.

Καθώς το ζήτημα της ηχορύπανσης που προκαλούν τα «πέρα-δώθε» με τα μηχανάκια απασχολεί διαχρονικά την Εύβοια ο δήμος Καρύστου προβαίνει σε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος μια και έξω.

Μαρσαρίσματα και «φασαριόριζες» εξατμίσεις μηχανόβιων φαίνεται πως προκαλούν αναστάτωση αλλά και εκνευρισμό στους Ευβοιώτες.

Συγκεκριμένα, καθώς το φαινόμενο ειδικά στην Κάρυστο φαίνεται να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το Α.Τ της περιοχής επιχειρεί να δώσει μια άκρως πρωτότυπη αλλά και το δίχως άλλο δραστική λύση στο πρόβλημα αφού με εντολή του Διοικητή προχωρά σε κατάσχεση και αφαίρεση των εξατμίσεων.

Η απόφαση αυτή έρχεται στο περιθώριο της σωρείας παραπόνων τόσο ντόπιων αλλά ακόμη και τουριστών για τον εξαιρετικά μεγάλο θόρυβο που προκαλείται από αυτές  και παρατηρείται αδιάκοπος ακόμη και σε ώρες κοινή ησυχίας.

Στα παραπάνω αναμφίβολα τίθενται και οι παράμετροι των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα καυσαέρια που προκύπτουν καθώς οι πληψοφία των δίκυκλων διαπιστώνεται πως δεν τηρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις καθόλα τυπικής κυκλοφορίας στους δρόμους.

Η αλλαγή εξάτμισης είναι η πιο συνηθισμένη βελτίωση που επιλέγουν οι αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθώς βελτιώνει την εμφάνιση, τον ήχο, τις επιδόσεις της μηχανής τους.

Παρά το γεγονός ότι ειναι μια σχετικά ανώδυνη μετατροπή, που δεν έχει απαγορευτικό κόστος αρκετοί Ευβοιώτες δικυκλιστές φάινεται πως επιλέγουν να την αμελήσουν σε βάρος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr