Εύβοια: Γιατί τα ψάρια πετάγονται στην στεριά- Έτσι εξηγείται το παράδοξο θέαμα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Γιατί τα ψάρια πετάγονται στην στεριά- Έτσι εξηγείται το παράδοξο θέαμα

Mάρτυρες του παράδοξου για την Εύβοια, φαινόμενου, έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας.

Σε ένα κανονικότατο θαλάσσιο κυνήγι, οφείλεται, σύμφωνα με γνώστες της θάλασσας το παράδοξο φαινόμενο με τα ψάρια που… πετάγονται στην στεριά και καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι της Χαλκίδας.

Εικάζεται ότι μεγαλύτερα σε μέγεθος ψάρια όπως πχ, το Μαγιάτικο, κυνηγούν μικρότερα όπως πχ, μαρίδες και γαύρους για να τραφούν, στριμώχνοντας τα έτσι σε ντόκους και προβλήτες με τα ψάρια να πηδούν πανικόβλητα έξω από το νερό, προτιμώντας ενστικτωδώς να βγουν έως και στην στεριά προκειμένου να σωθούν.

Mάρτυρες του φαινομένου έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας.

Εκατοντάδες ψάρια επιδόθηκαν κυριολεκτικά σε ένα τρελό χορό με το σπαρτάρισμα τους να τα πετά εκτός θαλάσσης.

Φυσικά πολλοί έσπευσαν να γεμίσουν κουβάδες, πραγματοποιώντας έτσι το πιο “ανορθόδοξο” αλλά ξεκούραστο ψάρεμα ενώ με γεμισμένες τις κοιλίτσες τους αποχώρησαν και οι γατούλες της περιοχής.

Σημειώνεται πως άλλες εικασίες μιλούν για συσχέτιση του φαινομένου με την φάση του φεγγαριού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr