Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Η εξήγηση για το μυστήριο με τους σκελετούς σε ανασκαφές

Εύβοια: Η εξήγηση για το μυστήριο με τους σκελετούς σε ανασκαφές
Πέντε ανθρώπινοι σκελετοί βρέθηκαν στην Εύβοια.

Εκσκαφείς στην Εύβοια που πραγματοποιούσαν βελτιωτικά έργα υποδομής και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, βρήκαν ανθρώπινους πέντε σκελετούς κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σε απευθείας σύνδεση με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN μίλησε σήμερα (μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης) ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Οι δύο ανθρώπινοι σκελετοί που βρέθηκαν στην Ιστιαία (σ.σ. πιθανότατα πρόκειται για οθωμανικές ταφές) κατά τη διάρκεια εργασιών επί του έργου των δικτύων των αστικών λυμάτων στην Ιστιαία, αποτέλεσαν θέμα για το ρεπορτάζ της εκπομπής.

«Ο δρόμος που γίνονται τα έργα είναι σχεδόν 200 ετών, δεν είναι αρχαιολογικός χώρος. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως είναι πριν την κατασκευή του δρόμου, πριν δηλαδή από 200 χρόνια. Το βάθος είναι πολύ μικρό. Ενδέχεται οι σκελετοί να ανήκουν σε οθωμανικές ταφές καθώς εκεί βρισκόταν παλαιότερα το οθωμανικό νεκροταφείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr