Εύβοια: «Καμπανάκι» από τους φορείς για τα σχολικά κτήρια – Συγκαλούν ανοιχτή συζήτηση
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καμπανάκι» από τους φορείς για τα σχολικά κτήρια – Συγκαλούν ανοιχτή συζήτηση

Συζήτηση για τη σχολική στέγη και τα προβλήματα των σχολείων στην Εύβοια

Ανοιχτή συζήτηση για τη σχολική στέγη και τα προβλήματα των σχολείων πραγματοποιείται στην Εύβοια στις 5 Απριλίου με αφορμή το σοβαρό ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας για την απαράδεκτη κατάσταση των κτιρίων των ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προσκαλεί τους φορείς της Εύβοιας καθώς και Εκπαιδευτικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε μία ανοιχτή συζήτηση στην Αίθουσα Συνελεύσεων Εργατικού Κέντρου Εύβοιας την Τετάρτη 5/4 στις 19:00.

 

 

«Τα ζητήματα της Σχολικής Στέγης αλλά και των συνολικότερων διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία μάς απασχολεί όλους, γονείς, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί έχουν να κάνουν τόσο με την ασφάλεια εκπαιδευτικών – μαθητών όσο και με την ποιότητα της Παιδείας που λαμβάνουν τα παιδιά μας.

Τα προβλήματα πολλά: ακατάλληλα και επικίνδυνα Σχολικά κτήρια, μεγάλες ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθαριότητα και άλλες ειδικότητες, ελλιπείς και ακριβές μετακινήσεις και πολλά άλλα.

 

 

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη απέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι στην κοινωνία που ζούμε οι ανάγκες μας, ακόμα και η ίδια η ζωή μας, μπαίνουν στη «ζυγαριά» κόστους – οφέλους, όπου «κόστος» θεωρούνται οι ανάγκες μας και «όφελος» το κέρδος του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου. Αν αυτό το κέρδος δεν υπάρχει, τότε –για αυτούς που κυβερνούν- δεν υπάρχει λόγος να γίνονται έργα υποδομής και να παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες. Μόνο με διεκδίκηση και αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε!

Δε θέλουμε να ζήσουμε άλλα «Τέμπη», δεν ανεχόμαστε να ζούμε με το φόβο για το τι μπορεί να γίνει στον επόμενο σεισμό!

Εν έτει 2023 δεν είναι «σύγχρονο» και «ρεαλιστικό» να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών μας, να υπάρχουν ετοιμόρροπα και επικίνδυνα Σχολικά κτήρια, να στεγάζονται Σχολεία σε ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών και παράλληλα να υπάρχουν κενά σε καθηγητές ακόμα και το μήνα Μάρτη, να μην υπάρχει επαρκής καθαριότητα, να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μετακίνηση των παιδιών μας, για τη θέρμανση και τις επισκευές των Σχολείων.

 

 

Εμείς πιστεύουμε ότι οι ανάγκες και οι ζωές μας δεν είναι «κόστος» αλλά έχουν πραγματική αξία.

Πιστεύουμε ότι σύγχρονο και ρεαλιστικό είναι να υπάρχουν σύγχρονα και ασφαλή Σχολεία που να διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές, να καθαρίζονται επαρκώς και να παρέχονται δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για τη λειτουργία τους, να μην υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να υπάρχουν συχνές, δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις.

Ως Εργατικό Κέντρο Εύβοιας παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε να συζητήσουμε για όλα αυτά, να οργανώσουμε τις κοινές μας διεκδικήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να έχουμε το Σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr