Εύβοια: Καμπανάκι για απάτες με λογιστές – μαϊμού- Έτσι αρπάζουν χρήματα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καμπανάκι για απάτες με λογιστές – μαϊμού- Έτσι αρπάζουν χρήματα

Μεγάλη προσοχή στους πολίτες της Εύβοιας συστήνουν οι αρχές

Νέα περιστατικά απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών σημειώθηκαν σε περιοχές της νότιας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι προφασιζόμενοι ότι είναι λογιστές προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες από ανυποψίαστους πολίτες σχετικά με τα τραπεζικά τους στοιχεία προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα.
Σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook, απατεώνας ισχυρίζεται ότι εργάζεται σε λογιστικό γραφείο και καλεί πελάτες προσπαθώντας να τους εξαπατήσει.
«Ένας άντρας χρησιμοποιώντας το όνομα Νίκος έχει τηλεφωνήσει σε 2 πελάτες του γραφείου μας προσποιούμενος ότι εργάζεται σε εμάς και ζητάει iban, τα στοιχεία τραπεζικών καρτών και τα pin με την αιτιολογία την ύπαρξη επιστροφής χρημάτων από διάφορους φορείς. Είναι απάτη. Αν συμβεί αυτό σε κάποιον παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με το γραφείο χωρίς να δώσετε κανένα στοιχείο».
Η Μαρία Τσάκου, πρόεδρος της κοινότητας Αγίων Αποστόλων – Πετριών προειδοποιεί τους πολίτες της Εύβοια για την σοβαρή αυτή απόπειρα απάτης που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη νότια Εύβοια.
«Προσοχή…Άγνωστος τηλεφωνεί και επικαλείται λογιστή…ζητώντας λογαριασμούς …μην ενδώσετε..κλείστε το τηλέφωνο ενημερώστε την αστυνομία», αναφέρει η κ. Τσάκου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε περιοχές της Εύβοιας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

 

 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr