Εύβοια: «Καμπανάκι» για τα ειδικά σχολεία στη Χαλκίδα- Αυτά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καμπανάκι» για τα ειδικά σχολεία στη Χαλκίδα- Αυτά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται

Τι συμβαίνει στα ειδικά σχολεία της πρωτεύουσας της Εύβοιας

Η Εύβοια τίμησε την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, ωστόσο Ένωση Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Χαλκιδέων, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία συνόψισε πως στην πρωτεύουσα του νησιού τα παιδιά με ειδικές ικανότητες αντιμετωπίζονται ως οντότητες που «περισσεύουν».

Συγκεκριμένα, περιέγραψε πως από τα 4 Ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο το 1 βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού γεγονός που στερεί στα παιδιά το μάθημα της κοινωνικοποίησης.

Παράλληλα υπογράμμισε τα προβλήματα υποδομών που παρατηρούνται σε μερικούς από τους εν λόγω σχολικούς χώρους και καθιστούν το μάθημα των παιδιών έως και επικίνδυνο.

Αναλυτικά η επιστολή

«Δύο Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού… για εμάς μια ημέρα υπενθύμισης για τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε αυτόν τον ευαίσθητο μαθητικό πληθυσμό, με τις τόσο απαιτητικές και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, που στον Δήμο μας αντιμετωπίζονται ως παιδιά που «περισσεύουν».

Από τα 4 Ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο το 1 βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού, στερώντας τους με αυτό τον τρόπο το μάθημα της κοινωνικοποίησης.

Με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ  12 ολόκληρα χρόνια να στεγάζονται σε ακατάλληλα κοντέινερ, επικίνδυνα για την υγεία τους!

Με τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ να στεγάζονται σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς να έχει λυθεί ούτε το ζήτημα της μεταφοράς τους.

Με τα παιδιά του ειδικού Δημοτικού Χαλκίδας να ξεπερνούν κατά πολύ το όριο των μαθητών που μπορούν να στεγαστούν στο κτίριο.

Με το Ειδικό Νηπιαγωγείο να στεγάζεται σε χωριό που δεν υπάρχει έδρα ταξί με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να χάνουν το δικαίωμα φοίτησης. Σε ένα κτίριο που δεν προοριζόταν για σχολείο και με αίθουσες οι οποίες δεν επαρκούν.

Με τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία της ειδικής αγωγής.

Τα παιδιά με Αυτισμό δεν χρειάζονται ούτε ευχές, ούτε γιορτές, χρειάζονται σχολεία ασφαλή που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και ιδιαίτερες ανάγκες τους!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr