Εύβοια: Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο πριν τη νέα κακοκαιρία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο πριν τη νέα κακοκαιρία

Καιρός για μπάνιο το Σαββατοκύριακο στην Εύβοια με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, αλλά από τη Δευτέρα έρχεται κακοκαιρία.

Η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστεί η Εύβοια και οι περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία στην Εύβοια θα αγγίξει το Σαββατοκύριακο τους 26 βαθμούς Κελσίου αλλά από Δευτέρα θα σημειώσει ραγδαία πτώση και για τις υπόλοιπες δύο ημέρες.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για την κακοκαιρία που αναμένεται στη χώρα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλία η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της κακοκαιρίας «Daniel».

Ποιοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr