Εύβοια: Κατάληψη στο Λύκειο Κύμης – Παρέμβαση του αντιδήμαρχου για τα αιτήματα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κατάληψη στο Λύκειο Κύμης – Παρέμβαση του αντιδήμαρχου για τα αιτήματα

Όπως περιέγραψε στο evima.gr ο Κώστας Δήμας είχε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κώστα Κέκη, παρουσία του Λυκειάρχη κου Μάστορη

Άμεσα ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Γενικού Λυκείου Κύμης στην Εύβοια, το οποίο και τελεί υπό κατάληψη προκειμένου έτσι να ζητήσει την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων του αλλά και την ικανοποίηση βασικών αναγκών του, ο αντιδήμαρχος Κύμης, Κώστας Δήμας, αφουγκραζόμενος τόσο τους γονείς όσο και τον Λυκειάρχη ο οποίος εξέθεσε τα δεδομένα και τα ζητούμενα της σχολικής κοινότητας.

Όπως περιέγραψε στο evima.gr ο Κώστας Δήμας είχε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κώστα Κέκη, παρουσία του Λυκειάρχη κου Μάστορη ο οποίος του εξήγησε πως όποια αιτήματα άπτονται της δικής του αρμοδιότητας, θα υλοποιηθούν άμεσα.

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις που αφορούν το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου, ενώ ο Δήμος θα φτιάξει διαδραστικούς πίνακες αλλά και θα εφοδιάσει το σχολείο με δύο βιντεοπροβολείς και υπολογιστές αντίστοιχα.

Ειδικά για τους υπολογιστές εξάλλου, υπενθυμίζεται πως το γεγονός πως δεν επαρκούσαν για να γίνεται σωστά το μάθημα της πληροφορικής αποτελούσε ένα από τα αιτήματα της κατάληψης.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου δεν ήταν σπάνιο δύο ή τρεις μαθητές να μοιράζονται έναν υπολογιατή.

Εξάλλου, πέραν από το γεγονός πως δεν επαρκούσαν, πολύ συχνά παρουσίαζαν προβλήματα με αποτέλεσμα να μην γίνεται καθόλου μάθημα.

Η έλλειψη βιντεοπροβολέων στις τάξεις δεν, αναμφισβήτητα δυσκόλευε τις παραδόσεις μαθημάτων, όποτε η βιντεοπροβολή ήταν απαραίτητη, αναγκάζοντας τμήματα να αλλάξουν αίθουσες για να διδαχθούν την ύλη τους.

Οι μαθητές θεωρώντας πως παθογένειες που παρατηρούνται στην λειτουργία του σχολείου δεν επιλύονται προχώρησαν σε κε κατάληψη προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους αλλά και να προκαλέσουν έτσι την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των αρμοδοδίων.

Τα αιτήματα τους ειδικότερα αφορούσαν το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού που δεν υπάρχει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν τις δυνατότητες τους και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού στίβου, ν ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον, έχοντας ενημερωθεί και κατανοήσει τα δεδομένα σωστά.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr