Εύβοια: Κάθε πότε αλλάζουν τα άμφια του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κάθε πότε αλλάζουν τα άμφια του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Μέσα στο 2024 αναμένεται να αλλάξουν τα άμφια του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έλευση του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια.

Με αφορμή τα 100 χρόνια του Άγιου Ιωάννη στην Εύβοια, φέτος θα γίνει αλλαγή στα Ιερά Άμφια του, κάτι το οποίο ζητάει ο ίδιος από τους πιστούς.

Έρχεται, όπως διηγείται ο πατέρας Ιωάννης, σε μιά καλή ψυχή και λέει στον ύπνο (σέ διάφορα μέρη, στην Ν. Υόρκη, στην Αυστραλία, στην Θεσσαλονίκη), έλα να χαιρετήσεις, είμαι ο Ιωάννης από την Ρωσία’ έλα στην εκκλησία μου και να πεις στον Ιερέα ήρθε ο καιρός να μου αλλάξουν τους χιτώνες.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

Έτσι έγινε το 1937, το 1955, το 1977 που έγινα αποδέκτης εγώ. Επήρα εγώ τίς πληροφορίες από πιστούς.

Το 2005 ξαναζήτησε ο Όσιος να γίνη αλλαγή αμφίων μετά 28 χρόνια που πέρασαν από το 1977.
Ο κ. Στυλιανός ξέρει ότι εδώ μαζί ξεκινήσαμε στον αγώνα. Μού είπε λευκανθήκαμε. Ο αγαπητός Στυλιανός ειναι πολλά χρόνια στον αγώνα, και να προσεύχεσθε γι’ αυτόν. Εγώ είμαι εδώ 43 χρόνια κληρικός και τρία χρόνια πρίν ως λαίκός, συνολικά 46 χρόνια και έχουμε δεί χιλιάδες και εκατομμύρια πιστούς να περνουν μπροστά από τον Άγιο Ιωάννη.

Τί έχουμε να μαρτυρήσουμε; Τί είδαμε στις αλλαγές; Το συγκλονιστικό είπαμε είναι ότι είδοποιεί ο ίδιος! Ετσι σε μιά κοπέλα είπε:Να ‘ρθής να δής το μαξιλάρι μου που θα είναι γεμάτο δάκρυα. Κλαίμε για σας τους νέους. Προσευχόμαστε ιδιαίτερα γιά σας στο Θεό να σας στηρίξη.
Όταν το 1977 ανοίξαμε και είδαμε το μαξιλάρι όλο καθαρό ήταν, όμως εδώ δίπλα στούς οφθαλμούς ήταν βρεγμένο με μιά μεγάλη κηλίδα από δάκρυα. Είδαμε όλη την κεφαλή του Αγίου να κινείται, και ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς.

Συγκλονιστικό! Παίρνουμε την λάρνακα και ερχόμαστε σε δύο τραπέζια και βάζουμε τον Άγιο. Αυτό που σεβάστηκε ο ίδιος ο Θεός, ετίμησε και εχαρίτωσε και εδόξασε, που χάρισε το δώρο της αφθαρσίας ως την Β΄ Παρουσία…”

Διηγήσεις του Πατρός Ιωάννου Βερνέζου, Προϊσταμένου Ιερέως στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας

Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια:

5 ΜΑΪΟΥ 2024 Εσπερινός της Αγάπης, Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Εύβοιας, στον Προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

7-8 ΜΑΪΟΥ 2024 Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιακώβου του ‘’με Συγχωρείτε’’, φίλου του Οσίου Ιωάννου και εκ Μικράς Ασίας προερχομένου, στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στην οδό Αχαΐας & Κυκλάδων, στην Χαλκίδα.

20-21 ΜΑΪΟΥ 2024 Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νέου Προκοπίου, Πανηγυρικός Εσπερινός – Αρχιερατικό Συλλείτουργο, Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

ΜΑΙΟΣ 2024 Εορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων αφιερωμένη στην Μικρά Ασία και τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

26-27 ΜΑΪΟΥ 2024 Εορτή Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Πανήγυρη του Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, Πανηγυρικός Εσπερινός – Αγρυπνία – Αρχιερατικό Συλλείτουργο – Λιτανεία Ιερού Σκηνώματος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ημέρα Σάββατο, ώρα 20:00.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση και Ομιλία στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου, με διοργανωτές τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών ‘’Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος’’ και την Σχολή Μικρασιατικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος.

6-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 Ανάμνηση Θαύματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κατάσβεσης της φωτιάς της 6ης Αυγούστου 2021. Πανηγυρικός Εσπερινός – Λιτανεία Ιερού Σκηνώματος – Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 Επετειακή εκδήλωση με τίτλο: ’’Με μια Πατρίδα στην Καρδιά…’’ από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών ‘’Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος’’, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00, στο Θέατρο ‘’Ορέστης Μακρής’’ στην Χαλκίδα, με την συμμετοχή Παραδοσιακής Καππαδοκικής Ορχήστρας.

Παρουσίαση Εκπομπής στη ΕΡΤ – ‘’Αλάτι της Γης’’ με Αφιέρωμα στην Καππαδοκία και τον Μικρασιατικό Πολιτισμό.

3-4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 Εορτή Αγίου Βαβύλα.

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Βαβύλα στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα Κυριακή.

Μνήμη Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αρχιερατικό Συλλείτουργο & Μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και των συν Αυτώ αναιρεθέντων Ιεραρχών και Ευσεβών Χριστιανών και όλων των Προσφύγων Προκοπιέων & κατάθεση στεφάνων, στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

28-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 Επέτειος Εγκαινίων Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Πανηγυρικός Εσπερινός – Αρχιερατικό Συλλείτουργο – Λιτανεία Ιερού Σκηνώματος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024 Μικρασιάτικα Κάλαντα, στους δρόμους της πόλης του Νέου Προκοπίου Ευβοίας, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και της Σχολής Μικρασιατικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr