Εύβοια: «Κενό γράμμα» η επέκταση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία λέει ο Σύλλογος Γονέων Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Κενό γράμμα» η επέκταση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία λέει ο Σύλλογος Γονέων Χαλκίδας

Μόνο αν λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα, θα λειτουργήσουν ουσιαστικά τα ολοήμερα σχολεία στην Εύβοια, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, εκτιμά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων

Για εξαγγελία κενό γράμμα και κίνηση που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων στην Εύβοια, αναφορικά με την επέκταση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα.

«Ερωτηματικά προκαλεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επέκταση του ωραρίου των Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, για το σύνολο μάλιστα των μαθητών του σχολείου και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όπως εξαγγέλθηκε αρχικά, ενώ μετά η κυβέρνηση το μετέφρασε σε πειραματική λειτουργία σε ορισμένα σχολεία και όχι σε όλη την επικράτεια της χώρας.» τονίζει αρχικά η ανακοίνωση και εν συνεχεία επισημαίνει πως τα ολοήμερα τμήματα λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, καθώς πολλές φορές δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Επιπρόσθετα ε αρκετές περιπτώσεις δεν συγκροτούνται καν γιατί λείπουν 1 με 2 μαθητές από τον απαιτούμενο αριθμό και έτσι δεκάδες άλλοι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν χρήση. Πολλοί γονείς δεν εγγράφουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο – ειδικά στο Νηπιαγωγείο – για να μην μένουν περισσότερες ώρες στις αίθουσες -containers. Δεν υπάρχουν τραπεζαρίες αλλά ούτε και τραπεζοκόμοι, στο σύνολο σχεδόν των Δημοτικών σχολείων της χώρας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να τρώνε στα ίδια θρανία που κάνουν μάθημα. Επιπλέον ελάχιστα σχολεία διαθέτουν ακόμα και φούρνο μικροκυμάτων με αποτέλεσμα τα παιδιά να τρώνε κρύο το φαγητό της ημέρας που έχουν φέρει από το σπίτι τους. Έχει καταργηθεί η οργανική θέση δασκάλου για το Ολοήμερο και πως σήμερα καλύπτεται από τους δασκάλους ειδικοτήτων έως και από γυμναστή, με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί η σύνδεση ολοήμερου – μελέτης και να λειτουργεί αυτό μόνο ως φύλαξη.

“Μόνο αν λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, με γενναία χρηματοδότηση των Ολοήμερων τμημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό φυσικά με την επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού θα λειτουργήσουν ουσιαστικά τα ολοήμερα σχολεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αυτή η εξαγγελία θα αποτελεί κενό γράμμα και κίνηση εντυπωσιασμού” συνοψίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr