Εύβοια: «Κλείδωσε» η νέα τουριστική επένδυση – Ξεπερνά τα 280.000.000€
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Κλείδωσε» η νέα τουριστική επένδυση – Ξεπερνά τα 280.000.000€

Όλα έτοιμα για τη νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στο νησί της Εύβοιας
Μία νέα μεγάλη τουριστική επένδυση έρχεται στον δήμο Καρύστου, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν.
Πρόκειται για ένα μεγάλο πολυτελές θέρετρο στο σύμπλεγμα των Πεταλιών, ύψους πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος συναντήθηκε με τους υπευθύνους της εταιρείας Grivalia Hospitality για τη νέα αυτή τουριστική επένδυση.
«Σε συνέχεια των συναντήσεων μας και κατόπιν πρωτοβουλιών μας για επενδύσεις στον Δήμο μας, υποδεχθήκαμε σήμερα την εταιρεία Grivalia Hospitality για μια εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για την νεα εμβληματική τουριστική επενδυση στο σύμπλεγμα των Πεταλιών !
Το υψος της επένδυσης υπολογίζεται άνω των 280.000.000€ και προστίθεται σε μια σειρά επενδύσεων που προγραμματίζονται στον Δήμο μας και που με την υλοποίηση τους θα δώσουν τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης στο σύνολο της περιοχής μας!», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Λευτέρης Ραβιόλος.

Η μεγάλη επένδυση στην Κάρυστο

Η επένδυση που έχει δρομολογήσει η Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

 

Ο επενδυτικός φάκελος που αφορά την ανάπτυξη ενός υπερπολυτελούς οικολογικού θέρετρου και πολυτελών κατοικιών στο νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο έχει επικρατήσει ως οι ελληνικές Μαλδίβες, κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Enterprise Greece και πλέον βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Φορέας ανάπτυξης του έργου, το οποίο βάσει σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, εμφανίζεται η «GH Hotel Ξενοδοχειακή και Τουριστική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», θυγατρική της Grivalia Hospitality.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr, το εμβληματικού χαρακτήρα project αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και για την οικονομία της χώρας, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στον σχετικό φάκελο, ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 286.089.461 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 300 – 350 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το προτεινόμενο έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού θέρετρου και κέντρου ευεξίας και αναψυχής σε μια έκταση περίπου 553 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναπτυχθούν πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ευεξίας και αναψυχής 5 αστέρων που θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά εκτός από τους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης, χώρους αναψυχής και ευεξίας, εστιατόρια, χώρους άθλησης, τοπικής εμβέλειας καταστήματα προς εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας του προσωπικού, γραφεία διοίκησης, λιμενική εγκατάσταση και λοιπές υποστηρικτικές υποδομές.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 34.030 τ.μ. (302 κλινών), με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 6,99%, λιμενική εγκατάσταση (11 θέσεων ελλιμενισμού) και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επιφάνειας 62.626,36 τ.μ., καθώς και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών.

Βάσει του φακέλου, ο φορέας της επένδυσης «αιτείται ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας» βάσει άρθρου 2, με την προϋπόθεση ολοκλήρωσης υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου μέχρι 31/12/2025 (παράγραφος 2γ), και τη λήψη του κινήτρου ενίσχυσης δαπανών στρατηγικών επενδύσεων».

Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης.

Στόχος της Grivalia Hospitality σύμφωνα με το euro2day.gr είναι το υπερπολυτελές θέρετρο να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά. Στην κατεύθυνση αυτή, προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών της τουριστικής μονάδας, είτε άμεσα είτε μέσω εφαρμογής συστήματος συμψηφισμού (net metering).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr