Εύβοια- Κλείσιμο Στομίου- Πλατάνα: Τι ζητούν από τον Σταϊκούρα οι επαγγελματίες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια- Κλείσιμο Στομίου- Πλατάνα: Τι ζητούν από τον Σταϊκούρα οι επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται πάντως πως την δυσαρέσκεια επαγγελματιών και πολιτών επιπρόσθετα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα έργα στην γνωστή περιοχή της Εύβοιας, Πλατάνα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες

Επιστολή στον Υπουργό Οικονοκών Χρήστο Σταϊκούρα, έστειλαν οι επαγγελματίες του Στομίου και του Οξυλίθου στην Εύβοια με καταστήματα επί του κεντρικού δρόμου Στομίου- Πλατάνα, κομβικού σημείου της Εύβοιας, ο οποίος και παραμένει κλειστός έως την άνοιξη του 2023 προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα για τα φαινόμενα κατολίσθησης που σημειώνονταν επί του οδικού δικτύου.

Οι επαγγελματίες ζητούν οικονομική αρωγή στο περιθώριο της οικονομικής ζημίας που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του δρόμου και συγκεκριμένα αιτούνται αποζημίωση 30% του τζίρου που έκαναν το 2021 με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το προαναφερθέν αίτημα κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Υπενθυμίζεται πάντως πως την δυσαρέσκεια επαγγελματιών και πολιτών επιπρόσθετα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα έργα στην περιοχή της Πλατάνας έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, όπως καταγγέλουν στο evima.gr, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κίνηση της αγοράς.

Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Κύμης μας είπε χαρακτηριστικά: «τα έργα στην Πλατάνα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες. Ο εργολάβος έχει αποσύρει μάλιστα όλα τα μηχανήματα του και το εργοτάξιο είναι κλειστό τους τελευταίους τρεις μήνες. Το κλείσιμο του παραλιακου δρόμου ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής όλους αυτούς τους μήνες και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς. Η νέα αυτή εξέλιξη πηγαίνει το έργο αρκετούς μήνες πίσω και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Τους λόγους της απόσυρσης του εργολάβου τους ξέρει μόνο η περιφέρεια. Εμείς εδώ κάνουμε εικασίες και έχουμε κάθε δικαίωμα για αυτό μιας και μας αντιμετωπίζουν σαν τους παρίες της περιφέρειας»

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τα έργα:

• ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ προϋπολογισμού €7.000.000.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της Επαρχιακής Οδού στην περιοχή της Πλατάνας. Περιλαμβάνονται εργασίες προστασίας της οδού από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας και τα φαινόμενα διάβρωσης (προστατευτικό τοιχείο και κυματοθραύστες).

• ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ – ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ προϋπολογισμού €12.000.000.

Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και τη δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr