Εύβοια: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου- Τι αναφέρει η ΟΛΜΕ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου- Τι αναφέρει η ΟΛΜΕ

Τι θα γίνει με τα μαθήματα στα σχολεία την Πέμπτη στην Εύβοια

Δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν μαθήματα την Πέμπτη 16 Μαρτίου στα σχολεία της Εύβοιας καθώς με τη μη πραγματοποίηση μαθημάτων αναμένεται να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την τραγωδία στα Τέμπη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Εύβοιας, και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά την κήρυξη της 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, συνδιοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 στην Πλατεία Στέλιου Μαργαρίτη ( Ταχυδρομείου) πίσω από τα δικαστήρια.

«Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη μας, να ενώσουμε τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και απαιτούμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς για «να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Επίσης, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! […] Όλες και Όλοι στον αγώνα», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Ομοσπονδία γνωστοποιεί ότι «τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

Μαθήματα

Όπως είναι εύλογο, η απεργία αναμένεται να δημιουργήσει δυσλειτουργίες στα σχολεία, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν πολλά κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ κάποια άλλα -όπου θα απεργήσει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό- θα παραμείνουν κλειστά.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια συνήθως οι καθηγητές δηλώνουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία και ανάλογα διαμορφώνεται και το πρόγραμμα την ημέρα της απεργίας. Δεν μπαίνει δηλαδή επί της ουσίας «λουκέτο» στις σχολικές μονάδες, αλλά εξαρτάται η λειτουργία τους από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα απεργήσει.

Ανάλογα και στα δημοτικά σχολεία. Εάν απεργήσει ο δάσκαλος, οι μαθητές δεν πάνε στο σχολείο. Αν απεργήσουν όλοι οι δάσκαλοι, τότε ολόκληρο το σχολείο κλείνει.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία. Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr