Εύβοια: «Κόπηκαν» σχολικά δρομολόγια – Έφτασε στη Βουλή το θέμα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Κόπηκαν» σχολικά δρομολόγια – Έφτασε στη Βουλή το θέμα

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την απροειδοποίητη κατάργηση και τροποποίηση δεκάδων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολικών μονάδων της Εύβοιας.

Επηρεάζονται πολλά σχολεία της Εύβοιας μετά την κατάργηση ή τροποποίηση δεκάδων δρομολογίων σχολικών η οποία εγκυμονεί αναγκαστικές απουσίες μαθητών από τα σχολεία.

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Εύβοιας για την απροειδοποίητη κατάργηση και τροποποίηση δεκάδων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολικών μονάδων της Εύβοιας.

Η απόφαση πάρθηκε την Τρίτη, 9 Απριλίου, με ισχύ μόλις δυο μέρες μετά, την Πέμπτη, 11 Απριλίου! Τα σχολεία που επηρεάζονται από την κατάργηση και τροποποίηση των δρομολογίων είναι Νηπιαγωγεία και Δημοτικά των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Κύμης-Αλιβερίου, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Η κα Καζάνη επισημαίνει τον κίνδυνο της αναγκαστικής απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους, ελλείψει εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς, με αποτέλεσμα να τους δημιουργηθούν ελλείψεις τόσο μαθησιακά, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής ένταξης και δεξιοτήτων, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για τους μαθητές αυτούς, να χαθεί η σχολική χρονιά λόγω απουσιών.

Επίκαιρες ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρατηρεί την επίμονη τάση προς υποβάθμιση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας από την Κυβέρνηση και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς

  1. Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να τροποποιηθεί η 50025/19-09-2018 Κ.Υ.Α. και να επιτρέπεται οι μεταφορά όλων των μαθητών που αδυνατούν με άλλο μέσο να μεταβούν στα σχολεία τους;
  1. Με ποιον τρόπο θα επιλυθούν, δια παντός, τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών που κάθε σχολική χρονιά επαναλαμβάνονται και η μεταφορά κάθε μαθητή στο σχολείο του θα είναι εγγυημένη;
  1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί σε πολιτικές ενίσχυσης των σχολικών μονάδων τις Περιφέρειας;

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr