Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους μελισσοκόμους – Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους μελισσοκόμους – Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Συνάντηση του Δημήτρη Παρασκευά με το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δ. Ρήγας".
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου με το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου “Δ. Ρήγας” την Τρίτη 5/9 μετά από αίτημα του Συλλόγου.
Το ΔΣ ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι κυρίως από τη δραστηριότητα των εταιριών αιολικής ενέργειας στην περιοχή και τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο μας ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα εγκατάστασης αιολικών, τόσο λόγω της αποψίλωσης μεγάλων περιοχών με μελισσοκομικά φυτά που αποτελούν τροφή για τις μέλισσες και λόγω της σκόνης που καλύπτει τα φυτά και δεν κάνει αδύνατη τη συλλογή νέκταρος.

Επίσης, πρόβλημα, όχι μόνο για τους μελισσοκόμους, αποτελούν τα εναέρια δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία ευθύνονται για πολλές πυρκαγιές στην περιοχή.

Το ΔΣ ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει προβεί για τα παραπάνω θέματα καθώς έχει στείλει αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση της γραμμής Καστρί – Λιβάδι καθώς και αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς για την υποστήριξη του αιτήματος για αποζημίωση από τις εταιρίες των αιολικών πάρκων.

Ο Δημήτρης Παρασκευάς εξέφρασε την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων και δεσμεύτηκε πως στις συνεδριάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου θα υποστηριχθούν από τον ίδιο και τους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης τα αιτήματα αυτά, δέσμευση που έγινε πράξη τις επόμενες μέρες. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς έπειτα από παρέμβαση του Κώστα Μπασδέκη, περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιου Περιφερειάρχη το υποστηρίχθηκε από το Συμβούλιο το αίτημα για την αποζημίωση. Όπως επίσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, υποστηρίχθηκε ομόφωνα το ίδιο αίτημα.

Ο Δ. Παρασκευάς, τόνισε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει πετύχει ο Σύλλογος, τη συσπείρωση των μελών, τη συχνή συζήτηση με τα μέλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η προσπάθεια συλλογικής δράσης για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους! «Μόνο η οργανωμένη, συλλογική δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα απέναντι στις κυβερνήσεις που νομοθετούν προς το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων και καταπατούν τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, όπως γίνεται με εσάς του μελισσοκόμους όπου η δράση των επιχειρηματικών ομίλων επιδρά αρνητικά στο εισόδημά σας» τόνισε κατά τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr