Εύβοια: Κραυγή αγωνίας των φιλόζωων για δεκάδες αδέσποτα κουτάβια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας των φιλόζωων για δεκάδες αδέσποτα κουτάβια

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο facebook εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αδέσποτα τα οποία πληθαίνουν στην Εύβοια.
Κάνουν λόγο για δεκάδες γέννες αδέσποτων στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και για ένα «πρόγραμμα στειρώσεων απ’ το δήμο που κυριολεκτικά σέρνεται», επειδή η συνεργαζόμενη με το δήμο κλινική έχει έδρα στο ν. Αττικής.

Η ανακοίνωση των Φιλόζωων Εθελοντών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

«Δεκάδες οι γέννες κι αυτό το μήνα στο δημο μας.
Σκυλιά που για να πιαστούν χρειάζεται εξοπλισμός ή οργανωμένη περισυλλογή από το δήμο.
Σκυλιά που γεννούν δύο και τρία χρόνια..
Με ένα πρόγραμμα στειρωσεων απ το δήμο που κυριολεκτικά σέρνεται, καθώς η συνεργαζόμενη με το δήμο κλινική έχει έδρα στο ν. Αττικής.
Κάτι που έχουμε ζητήσει να αλλάξει καθώς η ανταπόκριση είναι ελάχιστη σε σχέση με τα αιτήματα, αλλά η δημοτική αρχή δεν δείχνει να το συμμερίζεται.
Το 2022 στειρωσε 47 σκυλιά, ενώ το 2023 με δική μας προσπάθεια προκειμένου να πιαστούν τα σκυλιά, έφτασε τις 104 στειρωσεις..
Να ενημερώσουμε ότι εμείς στειρωνουμε περισσότερα σε τοπικές κλινικές βρίσκοντας δωρεάν στειρωσεις ή πληρώνοντας από την τσέπη μας.
Στις 20/12/22 καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις, όπως η ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου, όπου έγιναν ομόφωνα δεκτές και ποτέ δεν έγινε τίποτα.
Αυτά για να μην απορούμε γιατί συγκατοικούμε με σκυλιά σ αυτό το δήμο και στη συνέχεια ζητάμε από τους εθελοντές να τα “πάρουν σπίτια τους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr