Εύβοια: Λουκέτα σε πασίγνωστα μαγαζιά σε παραλίες – Τι συνέβη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Λουκέτα σε πασίγνωστα μαγαζιά σε παραλίες – Τι συνέβη

Στην Κτηματική Υπηρεσία έχει περάσει ο αιγιαλός των Αλυκών Δροσιάς από αρχές Ιουλίου 2023, καθώς πριν βρισκόταν στην αρμοδιότητα του Δήμου Χαλκιδέων.

Τα καταστήματα είχαν προχωρήσει από τον Ιούνιο του 2023 σε τριετείς συμβάσεις με τον Δήμο, οι οποίες δεν ισχύουν πλέον για όσα καταστήματα έχουν παραβάσεις.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε τον περασμένο Αύγουστο και τέλος Δεκεμβρίου κοινοποίησε τα πορίσματα των εκθέσεων, όπου εντοπίστηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό, καθώς δεν τηρούσαν όλοι τα μέτρα της άδειας για να τοποθετήσουν ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.

Το Κίνημα της Πετσέτας: Ανάκληση αδειών στην Εύβοια

Η ιστορία με τις παραλίες ξεκίνησε από το Κίνημα της Πετσέτας το περασμένο καλοκαίρι. Η Κτηματική με εντολή του Αρμόδιου Υπουργού έκανε ελέγχους σε παραλίες και στην Εύβοια και προχώρησε ήδη στην ανάκληση αδειών βάζοντας πρόστιμο σε όσους είχαν παρανομίες και θα δοθούν νέες άδειες από την αρχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr, από όπου πέρασε η Κτηματική, υπέβαλε πρόστιμα σε αρκετά καταστήματα σε όλη την Εύβοια, όχι μόνο στις Αλυκές, και ζήτησε από τους ελεύθερους επαγγελματίες να συμμορφωθούν και να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στα καταστήματα που δεν υπήρχαν παραβάσεις ισχύουν οι τριετείς συμβάσεις τους με τον Δήμο Χαλκιδέων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr