Εύβοια: Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες- Το κόλπο με την Interpol και πώς την «πάτησαν» πολίτες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες- Το κόλπο με την Interpol και πώς την «πάτησαν» πολίτες

Συγκεκριμένα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο στην Εύβοια

Σε μάστιγα για την Εύβοια έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες από επιτήδειους που στοχεύουν στο άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο και ευτυχώς όλοι οι πολίτες που τέθηκαν “στο στόχαστρο” των απατεώνων κατάλαβαν γρήγορα πως πρόκειται περί απάτης και έπεσαν στην παγίδα.

Αναλυτικότερα, οι δράστες καλούν τυχαίους αριθμούς κινητών και όποιος το σηκώσει ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στα αγγλικά που τον ενημερώνει ότι πρόκειται για τηλεφώνημα από την Interpol και ο δέκτης του ερευνάται καθώς το όνομα του εμπλέκεται σε υποθέσεις που αφορούν κυρίως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παιδική πορνογραφία.

Όποιος κάνει το λάθος και τους πιστέψει, μέτα από μια σειρά ερωτήσεων και πληκτρολόγησης αριθμών που τον οδηγούν να κάνε, φθάνει στο σημείο να τους δώσει τους προσωπικούς κωδικούς και το e-banking του προκειμένου να γίνει η μεταφορά χρηματικού ποσού δήθεν για να κλείσει η υπόθεση και έτσι του αρπάζουν χρήματα αδειάζοντας τον λογαριασμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ