Εύβοια: Μεγαλειώδης εορτασμοί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Οξύλιθο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μεγαλειώδης εορτασμοί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Οξύλιθο

Κατάνυξη στην Εύβοια με τους εορτασμούς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Οξύλιθο

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την προστάτιδα και έφορο της η φερώνυμος Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μάτζαρη στον Οξύλιθο Κύμης Eυβοίας.

Την παραμονή εσπέρας 22 Αυγούστου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της Θεομητορικής Εορτής χιροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία ιερέων και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Ιωάννου Τσακλάνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με πλήρη θεόπνευστη αναφορά ομίλησε προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς.

Εν συνεχεία εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας ενώπιον του Επιταφίου και ακολούθησε η λιτάνευση του Επιταφίου εντός της ιεράς μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε στον προαύλειο χώρο του καθολικού της πανηγυρίζουσας ιεράς μονής την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επάνωθεν του Επιταφίου της Παναγίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και την χορεία ιερέων και των Διακόνων.

Την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τίμησαν κατά το 2ήμερο πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης και άλλα μέρη της Εύβοιας.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσα Άνω Καλαμακίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης κ. Γεώργιος Σταματίου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr