Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια στην περιφορά του Επιταφίου στο Μαντούδι (pics)

Εύβοια: Μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια στην περιφορά του Επιταφίου στο Μαντούδι (pics)

Με κατάνυξη η Μεγάλη Παρασκευή στο Μαντούδι – Πλήθος πιστών στην περιφορά του Επιταφίου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στο Μαντούδι, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Στον Ιερό Ναό, υπό την καθοδήγηση του πάτερ Νικολάου, οι παρευρισκόμενοι βίωσαν την κορύφωση του Θείου Δράματος, ενώ ξεχώρισε η συγκινητική απόδοση του τροπαρίου «Η ζωή εν τάφω».

Στην τελετή συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και οι ομάδες «Μάκιστο» και «Χοροταξιδιώτες», μαζί με τη χορωδία της εκκλησίας, οι οποίοι συνέβαλαν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της βραδιάς με τις ψαλμωδίες τους.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης, με τους πιστούς να συνοδεύουν με ευλάβεια, κρατώντας κεριά και ψάλλοντας. Η πομπή διέσχισε κεντρικά σημεία του Μαντουδίου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα φορτισμένη πνευματικά ατμόσφαιρα.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καντζούρας, η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Γεωργίου, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Τάρλας, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Μαντουδίου Θανάσης Μηλιώτης, ο λιμενάρχης Μαντουδίου Κώστας Ζυγογιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαντουδίου Δημήτρης Μπαλατσός.

Παρούσα ήταν επίσης και η συμμετοχή του Μαντουδιώτη Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής, Μάκη Τάρλα.

Η μαζική συμμετοχή φορέων, συλλόγων και κατοίκων ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά τη σημασία της ημέρας για την τοπική κοινωνία, με την περιφορά του Επιταφίου να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr