Εύβοια: Μετά τον Καθαροσπόρη και η παράταξη Παγώνη δεν θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Xαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μετά τον Καθαροσπόρη και η παράταξη Παγώνη δεν θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Xαλκίδας

Μετά την παράταξη Καθαροσπόρη και η "Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας" θα απέχει από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκίδας στην Εύβοια. Τι αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης εκ μέρους του συνδυασμού στην σχετική επιστολή.

Μετά την ανακοίνωση για αποχή από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδας στην Εύβοια; από τον συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη, με επιστολή και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης κάνει γνωστό στην Πρόεδρο Μιμίκα Σακελαράκη ότι και η δική του παράταξη θα απέχει.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Κυρία Πρόεδρε,

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβαθμιστεί στο χειρότερο βαθμό. Από όργανο διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, έχει μετατραπεί σε ένα ανούσιο, τυπικό συλλογικό Όργανο που ασχολείται κυριολεκτικά με ασήμαντα θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 99% των θεμάτων ούτε καν έπρεπε να εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να αποφασίζονται στις επιτροπές.

Κι ενώ τον Δήμο Χαλκιδέων απασχολούν τεράστια προβλήματα όπως η Διαχείριση των Απορριμμάτων, οι αποκαταστάσεις των Ζημιών στον Λήλαντα, οι Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού, η Γέφυρα των Φύλλων, τα μεγάλα έργα υποδομών που καθυστερούν αδικαιολόγητα, μας καλείτε σε μεσημεριανή συνεδρίαση, (σε ώρα που πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εργάζονται), με θέματα που απαξιώνουν και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κυρία Πρόεδρε,

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σχέδιο Νόμου που αφαιρεί και το δικαίωμα να εισάγει ένας Δημοτικός Σύμβουλος «προ Ημερησίας Διατάξεως» ένα θέμα μείζονος σημασίας και επίκαιρο, γεγονός υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα δικαιώματα των Δημοτικών Συμβούλων, χωρίς να εισάγετε καν το σοβαρό αυτό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη προκειμένου να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι δεν θα παρευρεθούμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν την υποβάθμιση.

Με εκτίμηση

Για την μείζονα αντιπολίτευση
Χρήστος Δ. Παγώνης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr