Εύβοια: Μετά τους αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και οι μελισσοκόμοι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μετά τους αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και οι μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους αγρότες και θα κάνουν με τη σειρά τους «απόβαση» στη πρωτεύουσα.

Στις 8 το πρωί της Πέμπτης (22/2) είναι προγραμματισμένη Πανελλήνια Διαμαρτυρία Μελισσοκόμων.

Μέσα σε αυτούς θα είναι και μελισσοκόμοι από την Εύβοια. Πρόκειται για μία από τις ομάδες του πρωτογενούς τομέα που έχει πληγεί όσο ελάχιστες στην Εύβοια, κυρίως από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών.

Οι μελισσοκόμοι βρίσκονται σε απόγνωση και θα διαδηλώσουν μαζί με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα για τα αιτήματά τους.

«Μελισσοκόμοι όλης της χώρας για πρώτη φορά στην Αθήνα. Θα διεκδικήσουμε ενωμένοι με αυτόν τον τρόπο λύσεις τα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Έχουν κανονιστεί συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και την συντονιστική επιτροπή των μελισσοκόμων», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα που έχει γίνει για τους μελισσοκόμους όλης της χώρας.

Σε δραματική κατάσταση οι μελισσοκόμοι της Εύβοιας

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών που κατέκαψαν στρέμματα δάσους στην Εύβοια.

Οι μελισσοκόμοι έχασαν μέλια, εργαλεία, τα πάντα. Ορισμένοι μάλιστα αναγκάστηκαν να κάνουν άλλες δουλειές για να τα βγάλουν πέρα καθώς δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τα μελίσσια από τον καμένο τόπο με την κατάσταση να είναι απελπιστική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr