Εύβοια: Μητέρα με μονογονεϊκή οικογένεια χάνει την δουλειά της
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μητέρα με μονογονεϊκή οικογένεια χάνει την δουλειά της

Το Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Ευβοίας αναφέρει σε ανακοίνωση του πως η απολυθείσα έχει μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί να σπουδάζει και άλλο ένα στο σχολείο

Aίσθηση στην Εύβοια προκαλεί η είδηση απόλυσης μητέρας μονογονεϊκή οικογένεια από εταιρεία του νησιού.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Ευβοίας χαρακτηρίζει την απόλυση αυτή ως ένα σχεδιασμένο χτήυπημα που στόχευε στο να θέσει εμπόδια στη δράση του ενώ παράλληλα ζητά την ανάκληση της και ουσιαστική συζήτηση των αιτημάτων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η απόλυση που έγινε την Παρασκευή δεν είναι απλά και μόνο μία απόλυση.

Είναι σχεδιασμένο χτύπημα που στόχο έχει να βάλει εμπόδια στη δράση του Σωματείου μας.

Μάλιστα είχαν γίνει “συστάσεις” στη συνάδελφο να… μην ανακατεύεται με το σωματείο!

Τα λεγόμενα της εταιρείας ότι “εδώ δεν γίνονται απολύσεις” πήγαν περίπατο για να σπείρουν την τρομοκρατία και να μη μιλάει κανείς όπως γίνονταν πολλά χρόνια.

Επιπλέον, η “επιλογή” της συγκεκριμένης συναδέλφου που είναι μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί να σπουδάζει και άλλο ένα στο σχολείο δείχνει ότι δεν λογαριάζουν τίποτα!

Αν περάσει η απόλυση από την επόμενη μέρα αντί να συζητάμε τι θα πετύχουμε θα κοιταζόμαστε και θα περιμένουμε να ανακοινώσουν την/τον επόμενη/ο.

Η δημιουργία και δράση του Σωματείου μας από το καλοκαίρι 2021 ενοχλεί την εταιρεία καθώς πολλά αλλάζουν, από τραγικές συνθήκες, άδειες, αμοιβές κτλ. Θυμίζουμε:
• ότι μπήκε ψύξη-θέρμανση στο χώρο αποδυτηρίων ώστε να μην παγώνουμε το χειμώνα και λιώνουμε το καλοκαίρι όπως γίνονταν για χρόνια,
• ότι φτιάχτηκε μικρό και ανεπαρκές καπνιστήριο που όμως δεν υπήρχε και ειδικά το χειμώνα γινόμασταν μούσκεμα για να κάνουμε ένα τσιγάρο,
• ότι σταμάτησε το “φάγωμα” της κανονικής μας άδειας για να γίνονται 4ήμερα,
• ότι σταμάτησε το “νωρίτερο” σχόλασμα και το “πάτσισμα” με υπερωρίες ώστε να μην πληρώνονται (παρότι υπάρχουν και άλλα με τις υπερωρίες),
• ακόμα και απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν σταματήσει…

Πολλά θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε που ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητα τον 21ο αιώνα τελικά μόνο με την οργάνωση, τη δράση, τις κινητοποιήσεις μας, μπορούμε να τα κερδίσουμε!

Αυτό που φαίνεται όμως ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την εταιρεία είναι η επιδίωξή μας για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ζωής.
Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά η εταιρεία εκτός του ότι αρνείται αυτή τη συζήτηση επιπλέον δημιουργεί διάφορα προβλήματα, εντάσεις κτλ και τώρα προχωράει σε απόλυση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Σωματείου μας λίγα λεπτά μετά την απόλυση συνεδρίασε και ακολούθησε έκτακτη συνέλευση με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφία των συναδέλφων.
Συγχαίρουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που με αυτήν την υποδειγματική συμμετοχή κάναμε πράξη το ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε και πάλι την επόμενη μέρα σε συνεργασία με το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, την Ομοσπονδία μας Τροφίμων – Ποτών και το Εργατικό Κέντρο και αποφασίσαμε κοινές ενέργειες – κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις για τις οποίες θα ενημερώσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.
Καλούμε τα Σωματεία του κλάδου να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο, πρώτα από όλα τα σωματεία του κλάδου στις επιχειρήσεις ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr