Εύβοια: Μόνο για εξύβριση καταδικάστηκε ο διανομέας από τη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μόνο για εξύβριση καταδικάστηκε ο διανομέας από τη Χαλκίδα

Κατέπεσε στα δικαστήρια το σαθρό κατηγορητήριο για τον 24χρονο διανομέα

Δεν «στάθηκε» στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας το  κατηγορητήριο με το οποίο σύρθηκε στα δικαστήρια 24χρονος διανομέας, αφού πρώτα συνελήφθη βίαια από λιμενικούς.

Οι κατηγορίες για απείθεια και βίας κατά υπαλλήλων κατέπεσαν. Ο 24χρονος εργαζόμενος καταδικάστηκε τελικά σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για την κατηγορία της εξύβρισης σε συνθήκες ψυχικής αγανάκτησης, την οποία και αποδέχτηκε ζητώντας συγγνώμη.

Η εξύβριση από την πλευρά του κατηγορουμένου προήλθε μετά την σύλληψή του και ενώ βρισκόταν σε καθεστώς αγανάκτησης.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» 

Στο πλευρό του 24χρονου βρέθηκαν συνάδελφοι του, εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Συνδικάτου Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, στέλνοντας μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι δε θα ανεχτεί τέτοια περιστατικά, δε θα αποδεχτούμε ως «κανονικότητα» εικόνες σαν και αυτές με τη βίαιη σύλληψη του συναδέλφου μας σαν να είναι κοινός εγκληματίας.

Οι συνάδελφοι διανομείς και συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού χρειάζεται να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους και συλλογικά να παλέψουν για αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και την καταστολή.

Η αδικαιολόγητη σύλληψη του διανομέα

Η βίαιη και αδικαιολόγητη σύλληψη του διανομέα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου όταν ξεκίνησε να παραδώσει παραγγελία κινούμενος στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας, όπου βρίσκεται το κατάστημα που εργάζεται. Λίγα μέτρα πιο πέρα τον σταμάτησαν άνδρες του Λιμενικού, καθώς ο χώρος βρίσκεται στην δικαιοδοσία τους, ενώ στην εξέλιξη του περιστατικού οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του διανομέα.

Χθες  Δευτέρα 2 Οκτώβρη, εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας η αυτόφωρη διαδικασία, με τον 24χρονο να αντιμετωπίζει, τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή μόνο την κατηγορία της εξύβρισης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr