Εύβοια: Μωρό κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του – Το έσωσε μία μαθήτρια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μωρό κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του – Το έσωσε μία μαθήτρια

Το μωρό το έσωσε μία μαθήτρια μετά από εκπαίδευση πρώτων βοηθειών της ομάδας διάσωσης Ευβοίας sar 312

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η σημαντική συμβολή της ομάδας διάσωσης Ευβοίας SAR 312 και των μαθημάτων πρώτων βοηθειών που παραδίδει σε σχολεία του Νομού.

Και αυτό διότι μαθήτρια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας μετά από τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολούθησε από την ομάδα διάσωσης Ευβοίας κατάφερε να σώσει ένα μωρό στο χωριό Βέλος.

Η διοίκηση της ομάδας διάσωσης Εύβοιας αισθάνεται πραγματικά υπερήφανη και αναφέρει:

«Θέλουμε να συγχαρούμε την μαθήτρια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, που χάρη σε αυτήν και τους σωστούς χειρισμούς της έσωσε ένα μωρό στο χωριό Βέλος, αρπάζοντας το από τα χέρια τον σαστισμένων γονιών και αμέσως ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού.

Πώς να μην καμαρώνουμε όταν μετά από μια δίωρη παρακολούθηση πρώτων βοηθειών που κλήθηκε η ομάδα μας να παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Αλιβερίου, σήμερα μας κάλεσε η διευθύντρια του και μας ενημέρωσε πως μια μαθήτρια που παρακολούθησε την ημέρα εκείνη πρώτες βοήθειες από εκπαιδευτές της Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 , έτυχε σε περιστατικό στο χωριό βέλος με μωρό που κινδύνεψε να χάσει την ζωή του έχοντας βάλει κάτι στο στόμα, και του είχε φράξει τον αεραγωγό.

Χωρίς να το σκεφτεί πήρε το βρέφος από τους γονείς του που τα είχαν χάσει, στα χέρια της και άμεσα ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού όπως ακριβώς είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι κατάφερε να διώξει το ξένο σώμα που είχε φράξει τον αεραγωγό του βρέφους και αυτό να καταφέρει πλέον να πάρει ανάσα.
Όταν λοιπόν φωνάζουμε ότι η γνώση σώζει ζωές, το εννοούμε.
Χάρη σε αυτή τη γυναίκα σώθηκε μια ζωή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr