Εύβοια: Νέα δράση για τα αδέσποτα ζώα – Τι περιλαμβάνει
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέα δράση για τα αδέσποτα ζώα – Τι περιλαμβάνει

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Συνεχείς είναι οι στοχευμένες δράσεις και ενέργειες του Δήμου Χαλκιδέων, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με επισκέψεις και ενημερώσεις σε σχολεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γεωτεχνικής, Πρασίνου και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δημοσθένη Κουτουλή και έναν σκύλο από το Δημοτικό Καταφύγιο, επισκέφθηκαν το 14ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη δράση του Δημοτικού καταφυγίου, τις παροχές του Δήμου για τα αδέσποτα, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, τη φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, τον εθελοντισμό.

Τα παιδιά είχαν συγκεντρώσει σακούλες με τροφή, τις οποίες παρέδωσαν στον Δήμο, προκειμένου να βοηθήσουν στη σίτιση των αδεσπότων.

Αντίστοιχες ενημερωτικές επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, με σκοπό να καλλιεργηθεί από την μικρή ηλικία η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός απέναντι σε όλα τα ζώα και στα δικαιώματα ευζωίας τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr