Εύβοια: Νέο έργο ύψους 471.507,77 ευρώ στο δήμο Κύμης Αλιβερίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέο έργο ύψους 471.507,77 ευρώ στο δήμο Κύμης Αλιβερίου

Χρηματοδότηση ύψους 471.507,77 ευρώ από την Περιφέρεια για μελέτες έργων ύδρευσης στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Έργα ύδρευσης στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα εντάσσονται οι πράξεις:

1. «Μελέτη αντικατάστασης και εκσυγχρονισμός εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πηγής Θαρρουνίων – Δ.Κ. Αλιβερίου – Δ.Ε. Ταμυνέων»με δικαιούχο τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 132.669,63 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σε 106.991,64 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό (25.677,99 ευρώ), αφορά σε μη επιλέξιμο ΦΠΑ και θα καταβληθεί από τον δικαιούχο.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση προκαταρκτικής και οριστικής μελέτης αγωγού εξωτερικού δικτύου μεταφοράς νερού από την δεξαμενή της πηγής Θαρουνίων έως την δεξαμενή “Αλιβερίου 1” μήκους 15.367,11 μέτρων. Περιλαμβάνεται  η απόκτηση γης (απαλλοτρίωση, απευθείας εξαγορά, σύσταση δουλείας), όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και η σύνταξη των αντίστοιχων τευχών δημοπράτησης.

2. «Μελέτη αντικατάστασης και επέκτασης δικτύων ύδρευσης περιοχών Παναγίας Καλαμιώτισσας και Ταρσού – Καρυώτι»με δικαιούχο την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λιβαδειάς. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 452.000 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σε 364.516,13 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό (87.483,87 ευρώ), αφορά σε μη επιλέξιμο ΦΠΑ και θα καταβληθεί από τον δικαιούχο.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών ωρίμανσης έργων αντικατάστασης και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης των περιοχών Παναγίας Καλαμιώτισσας και Ταρσού-Καρυώτι. Συγκεκριμένα, απαιτούνται οι ακόλουθες μελέτες: εξωτερικού υδραγωγείου προεκτιμώμενου μήκους 7,38 χλμ., εσωτερικού υδραγωγείου προεκτιμώμενου μήκους 24,35 χλμ.,  δύο δεξαμενών ύδρευσης, αναβάθμισης ή αντικατάστασης ενός αντλιοστασίου ύδρευσης, αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού υφιστάμενων ταχυδιυλιστηρίων. Περιλαμβάνεται ακόμη ο στατικός έλεγχος των υφιστάμενων δεξαμενών, οι απαραίτητες τοπογραφικές μελέτες για την αποτύπωση των απαιτούμενων εκτάσεων, η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και η σύνταξη των αντίστοιχων τευχών δημοπράτησης.

Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 471.507,77 ευρώ.

Ο Περιφεειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Εξασφαλίζονται οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις ύψους 470.000 ευρώ, με την ένταξη των συγκεκριμένων πράξεων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και ξεκινούν οι διαδικασίες ωρίμανσης έργων ύδρευσης περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Είμαι βέβαιος ότι οι Δήμοι Λεβαδέων και Κύμης – Αλιβερίου με τις υπηρεσίες τους, θα ολοκληρώσουν σύντομα τις σχετικές μελέτες, ώστε να προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση και της κατασκευής των έργων, από το νέο ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr