Εύβοια: Ο δρόμος για την παραμυθένια παραλία της Εύβοιας είναι έτοιμος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ο δρόμος για την παραμυθένια παραλία της Εύβοιας είναι έτοιμος

Η κινητοποίηση των φορέων της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε οι διάσημες ακτές της Εύβοιας να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν λουόμενους ήταν όπως πάντα άμεση.
Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά στην Εύβοια, οι ιδιαιτέρως αγαπητές παραλίες που δέχονται πλήθος τουριστών, Τσίλαρο και Θαψά έτοιμες να υποδεχτούν τους παραθεριστές.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του δρόμου με μηχανήματα έργου μισθωμένα από την περιφέρεια και σε συνεργασία με τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Η κινητοποίηση των φορέων της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε οι ακτές να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν λουόμενους ήταν όπως πάντα άμεση.
Οι παρεμβάσεις στο δρόμο δεν έχουν ολοκληρωθεί,καθώς έπεται και συνέχεια με την επίστρωση σκυροδέματος (μπετόν) σε ακροσφαλή σημεία του δρόμου.Οι ακτές, δίχως υπερβολή, «διαμάντια» του νησιού μας αποτελούν έναν ούτε λίγο ούτε πολύ κρυμμένο θησαυρό αφού οι χωμάτινες διελεύσεις πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δη το καλοκαίρι να μεριμνάται από τις αρμόδιες αρχές να διανοίγονται- καθαρίζονται και οριοθετούνται εκ νέου προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση από το κοινό.

«Με μηχανήματα έργου μισθωμένα από την περιφέρεια,καθώς και σε συνεργασία με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου,ξεκινήσαμε αυτές τις μέρες την επιδιόρθωση του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες Τσίλαρο-Θαψά» ενημέρωσε μιλώντας στο evima.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιτάλων, Γιάννης Γεράλης.

Εξήγησε πως τα μηχανήματα επιχειρούν την διάνοιξη του δρόμου και τη διόρθωση σημείων με μεγάλες φθορές.

«Σε επόμενο στάδιο εξετάζουμε την επίστρωση σκυροδέματος,σε ορισμένα σημεία,που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση οχημάτων. Οι παραλίες μας εντός ολίγων ημερών θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν ντόπιους και παραθεριστές με άνεση και ασφάλεια. Καλό καλοκαίρι!» συνόψισε.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βιτάλων, Γιάννης Γεράλης, είχε πάντως συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη  για το θέμα του δρόμου προς Τσίλαρο και Θαψά.
«Έπειτα από προγραμματισμένη επίσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Κελαϊδίτη, συζητήθηκε το θέμα της συντήρησης του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες Τσίλαρο-Θαψά.
Συμφωνήθηκε η επιδιόρθωση του δρόμου με τη συνδρομή της περιφέρειας και του δήμου αμφότεροι. Οι παρεμβάσεις φέτος θα είναι ποικιλόμορφες με μια ουσιαστικότερη και μονιμότερη λύση. Τέθηκαν οι βάσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για να εξασφαλίσουμε την οριστική λύση για την ασφαλή διέλευση του δρόμου. Επίσης, βρίσκεται εν εξελίξει η ολοκλήρωση της μελέτης για τη βατότητα των αγροτικών δρόμων στις θέσεις Χαρακόπου και Δέση.
Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την περιφέρεια,τον δήμο και οποιοδήποτε άλλο φορέα συνδράμει για το καλό αυτού του τόπου», αναφέρει ο πρόεδρος Βιτάλων κ. Γεράλης.
Σε συντήρηση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στις παραλίες Θαψά και Τσίλαρο προχώρησαν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βιτάλων Γιάννη Γέραλη.
Με γκρέιτερ και φορτωτή καθάρισαν τον δρόμο για να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στις παραλίες.
Ο εν λόγω δρόμος θα έχει περατωθεί μέχρι αύριο, οπότε η διέλευση των οχημάτων ιχ θα είναι δυνατή τότε.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε δημόσια τον Αντιδήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του.
Η Εύβοια φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία Θαψά είναι “χωμένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε. Μην το θεωρήσετε όμως σαν εμπόδιο γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες και λιγότερο γνωστές παραλίες της Εύβοιας.

Τα νερά της παραλίας είναι καταπράσινα ενώ είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα.

Για να φτάσετε, ξεκινήστε από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Ακολουθήστε το δρόμο για Κονίστρες και συνεχίστε για το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο.

Υπολογίστε περίπου 95km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Τα τελευταία 10km περίπου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Η παραλία Τσίλαρος που μοιάζει με λίμνη

Η παραλία Τσίλαρος είναι ένας κόλπος στα βόρεια του χωριού Βίταλα της Κύμης. Μια παραλία με πολύ καθαρή αμμουδιά και νερά κατάλληλα για κολύμπι. Μπορεί να μην είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Εύβοιας αλλά σίγουρα είναι αυτό που αναζητάς αν θες απομόνωση και ηρεμία. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με άσπρο βότσαλο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δέντρα στην παραλία άρα ούτε φυσική σκιά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα κάποιος να έχει μαζί του ομπρέλα και όλα τα απαραίτητα.

Γιατί όμως λέγεται ότι μοιάζει με λίμνη; Λόγω των πολύ ήρεμων νερών της και του συνολικού τοπίου. Το τοπίο τριγύρω είναι καταπράσινο με βουνά που υψώνονται σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς. Με πολύ ψιλό χαλικάκι μέσα και έξω από το βυθό, ήρεμα νερά και μοναδικούς ήχους, τους ήχους της φύσης, ο Τσίλαρος είναι μια παραλία που σε μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από τα συνηθισμένα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr