Εύβοια: «O κόσμος δεν αλλάζει από το παράδειγμα σου»- Γεγονός η τράπεζα αίματος Γιάννης Αγριόδημος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «O κόσμος δεν αλλάζει από το παράδειγμα σου»- Γεγονός η τράπεζα αίματος Γιάννης Αγριόδημος

Τα λόγια του αδικοχαμένου Ευβοιώτη ποδοσφαιριτή Γιάννη Αγριόδημου «ο κόσμος δεν αλλάζει απο τη γνώμη σου αλλά από το παράδειγμα σου» είναι για τους γονείς του η κινητήριος δύναμη στην δημιουργία της τράπεζας αίματος

Μια γενναιόδωρη πράξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στην Εύβοια με την αιμοδοσία από τον σύλλογο «Γιάννης Αγριόδημος» η οποία και όπως είχε πογραμματιστεί έγινε στις 19 , 20 και 21 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το νοσοκομείο στήριξε και αγκάλιασε την προσπάθεια της οικογένειας για την δημιουργία τράπεζας αίματος με σκοπό την συγκέντρωση περισσότερων αιμοδοτών.

Τα λόγια του ίδιου του Γιάννη Αγριόδημου «ο κόσμος δεν αλλάζει απο τη γνώμη σου αλλά από το παράδειγμα σου» είναι για τους γονείς του η κινητήριος δύναμη στην δημιουργία της τράπεζας αίματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ» .

Η προσπάθεια του συλλόγου που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου, σε τροχαίο, 30χρονου ποδοσφαιριστή που έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα στον Α.Ο.Χαλκίδας, συνεχίζεται προς όφελος όλων των ποδοσφαιριστών, καθώς και για τους συγγενείς Α’ βαθμού (γονείς-αδέλφια).

Το μήνυμα του διαχειριστή της τράπεζας αίματος και πατέρα του Γιάννη, Κώστα Αγριόδημου αναφέρει: «Καλώ τους προπονητές και ως πρώην συνάδελφος, να αφιερώσουν τρία λεπτά για ενημέρωση των ποδοσφαιριστών. Σας περιμένουμε, με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε με μια πράξη γενναιόδωρη, αλληλεγγύης και ανθρώπινης προσφοράς».

Ο Σύλλογος είναι πιστοποιημένος στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και σε κάθε εθελοντή αιμοδότη θα χορηγηθεί ταυτότητα μέλους.

Βασικό μήνυμα του συλλόγου είναι πως “δίνεις αίμα και σώζεις μια ζωή” καλώντας τους πολίτες να “βάλουν γκολ στην εθελοντική αιμοδοσία”.

Ο θάνατος που συγκλόνισε την Εύβοια

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον σοκαριστικό θάνατο του 30χρονου φέρελπι τερματοφύλακα που βύθισε σε θρήνο το Μύτικα Χαλκίδας.

Ο 30χρονος Γιάννης Αγριόδημος σκοτώθηκε στις 12/12 σε τροχαίο δυστύχημα καθώς ενώ οδηγούσε, το αυτοκίνητό του χτύπησε προπορευόμενο όχημα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Γιάννης Αγριόδημος ήταν από το Βασιλικό Ευβοίας.

Το μοιραίο δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο προς Βασιλικό και αφού ο άτυχος Γιάννης έχασε τον έλεγχο του άσπρου αυτοκινήτου που οδηγούσε, αυτό κατέληξε σε εγκαταστάσεις παρακείμενου φυτώριου πέφτωντας από ύψος περίπου 2 μέτρων, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να χάσει την ζωή του.

Το νοσοκομείο Χαλκίδας, στο περιθώριο της ολοκλήρωσης της αιμοδοσίας, πραγματοποίησε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία και εξέφρασε πως όλο το προσωπικό της αιμοδοσίας του νοσοκομείου καθώς και ο Διοικητής Κος Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης συγχαίρουν και ευχαριστούν την οικογένεια για την προσπάθεια αυτή .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr