Εύβοια: Ο Λήλαντας μετατράπηκε σε απέραντη χωματερή λέει ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ο Λήλαντας μετατράπηκε σε απέραντη χωματερή λέει ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης

Ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης προσθέτει πως στον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων το 2020 εγγράφηκαν πιστώσεις 12 εκατομμυρίων για έργα και αποκαταστάσεις στον Λήλαντα Ευβοίας

Για την μετατροπή του Λήλαντα ποταμού σε μια απέραντη χωματερή εναπόθεσης Στερεών Αποβλήτων, κάνει λόγο σε σχετική επιστολή του ο Χρήστος Παγώνης, πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας, και επικεφαλής της παράταξης Γέφυρα Ελπίδας και Πολιτισμού ο οποίος έδωσε “το παρών” στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Ληλάντιου στην Εύβοια την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

“Παρευρεθήκαμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Ληλάντιου Πεδίου για την εγκατάλειψη των έργων στον Λήλαντα ποταμό που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών από την πλημμύρα της 9-8-2020.” αναφέρει και τονίζει πως από την πρόσκληση αυτή των κατοίκων έλαμψαν με την απουσία τους οι κυβερνητικοί Βουλευτές, Περιφέρεια -Αντιπεριφέρεια- Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι Δήμου Χαλκιδέων, Τοπικοί Σύμβουλοι Πλειοψηφίας Δήμου Χαλκιδέων, εκφράζοντας με την απουσία τους αυτή την περιφρόνηση προς τους κατοίκους της περιοχής και τα προβλήματά τους που προέκυψαν από την πλημμύρα του Αυγούστου 2020.

Δύο Χρόνια μετά ο Λήλαντας ποταμός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή εναπόθεσης Στερεών Αποβλήτων, τονίζει και προσθέτει πως στον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων το 2020 εγγράφηκαν πιστώσεις 12 εκατομμυρίων για έργα και αποκαταστάσεις στον Λήλαντα.

Τα ποσά αυτά μεταφέρθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2021, στην συνέχεια στο 2022 και φέτος έχουν μεταφερθεί για το 2023, χωρίς να έχει γίνει έργο, πλην κάποιων ασφαλτοστρώσεων στον Άγιο Νικόλαο (Μπούρτζι), την Χαλκίδα και στην Ν. Αρτάκη από τα χρήματα των αποκαταστάσεων στον Λήλαντα.

“Η Γέφυρα των Φύλλων έχει στοιχειώσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι: «….μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 η μελέτη για την Γέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί και θα δημοπρατηθεί αμέσως το έργο…..», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι καθημερινά να διανύουν χιλιόμετρα προκειμένου να πηγαινοέρχονται στις εργασίες τους. Πέραν τούτου, επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με την Γέφυρα έχουν οικονομικά καταστραφεί.” επισημαίνει υπογραμμίζοντας πως η μελέτη οριοθέτησης του Λήλαντα ποταμού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα κάποια χωματουργικά έργα αντιστήριξης που έγιναν πλησίον της Γέφυρας Βασιλικού να κινδυνεύουν να τα παρασύρει μια νέα πλημμύρα του Ποταμού.

“Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν την αδιαφορία ή και την ανικανότητα των κυβερνώντων να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να προστατεύσουν τους πολίτες και τις υπηρεσίες τους. Αλίμονο!” κλείνει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr