Εύβοια: Ο σύλλογος Απανταχού Καραβιωτών πήγε εκδρομή στις ομορφιές της Κύμης (pics)
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ο σύλλογος Απανταχού Καραβιωτών πήγε εκδρομή στις ομορφιές της Κύμης (pics)

Εύβοια: Την πρώτη εκδρομή πραγματοποίησε ο συλλογος απανταχού Καραβιωτών «Όσιος Κυριάκος ο Αναχωρητής»

Η 1η εκδρομή του συλλόγου Απανταχού Καραβιωτών «Ο Όσιος Κυριάκος ο Αναχωρτης»  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ήταν υπέροχη!

Όπως μας δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου: «Καταφέραμε να φτάσουμε εγκαίρως στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, ώστε να προσευχηθούμε, να ζητήσουμε από τον Ύψιστο αυτό που επιθυμούμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να ανάψουμε κερί για τις ψυχές των δικών μας μεταστάντων, να βρεθούμε τόσο κοντά στον Θεό μας….
Η γαλήνια μορφή των μοναχών, η ταπεινότητά τους, η προθυμία τους να μας απαντούν σε κάθε μας ερώτηση, η ευγένειά τους να μας προσφέρουν καφέ, δροσερό νερό και κέρασμα από την ψυχή τους, θα μείνουν αποτυπωμένες μέσα μας -για πάντα- νομίζω.
Στην πανέμορφη πλατεία της Κύμης μας, γευτήκαμε τα ξακουστά παραδοσιακά γλυκά της, το απαραίτητο καφεδάκι στην σκιά των δέντρων της, περάσαμε στιγμές απόλαυσης και ξεκούρασης… Εκεί μας περίμενε ένας ξεχωριστός-γλυκύτατος άνθρωπος πρώτα απ’ όλα και μετά με την ιδιότητα ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Σε λίγο έφτασε και η κυρία Ευγενία η ξεναγός μας στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης. Πραγματικά, στο Λαογραφικό Μουσείο μείναμε εμβρόντητοι…

Ούτε που φανταζόμασταν πόσο όμορφο, προσεγμένο και γεμάτο θησαυρούς της πολιτιστικής-ιστορικής μας κληρονομιάς είναι! Στην κυρία Ευγενία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πόσο κατατοπιστική επικοινωνιακή και κατανοητή είναι!!! Αμέσως μετά την επίσκεψη μας εκεί ο κύριος Παναγιώτης Αγγελόπουλος μας οδήγησε στο σπίτι του Γεωργίου Παπανικολάου, του σπουδαίου αυτού συμπαριώτη μας …παγκόσμιου ευεργέτη!!

Δέος και ανατριχίλα…λες και μας μιλούσε το ίδιο του το σπίτι.
Μετά τις πολύωρες ξεναγήσεις ξαποστάσαμε στο γραφικό χωριό “Ανδρονιάνοι”. Μας περίμενε ο φιλόξενος μάγος της κουζίνας κύριος Γιώργος με την κόρη του Ελένη, Οινοθεραπευτήριον Ο Μάμουκας.

Οι θαρραλέοι φυσιολάτρες, πεζοπόροι περπάτησαν προς τον “Μύλο του Σαντά”.

Και μετά η άχαρη ώρα…η ώρα της αναχώρησης! Γεμάτη η ψυχή και το μυαλό μας από εικόνες και στιγμές, έκανε το υπόλοιπο της Κυριακής μας και την επιστροφή μας πιο εύκολη!!!

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας, που στήριξαν και αγκάλιασαν την πρώτη μας εκδρομή η οποία επιβαλλόταν να ξεκινήσει από την ιστορική και πανέμορφη Κύμη!!! Αλίμονο αν δεν γνωρίσουμε πρώτα απ’ όλα τον τόπο μας…
Καλομοίρα Μπαράκου Katerina Antoniadou Ioulia Leventi Ελένη Κοντραφούρη Λεβέντη Tasos Geralis όσα από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ “ΟΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ” παρευρέθησαν και βοήθησαν και τον ευγενέστατο-γλυκύτατο κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο με την σύζυγό του Βλασία Σπύρου που είχαν την ευγένεια να μας υποδεχθούν και ξεναγήσουν», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Βιβή Τσαβαρή.

Εικόνες από την εκδρομή του Συλλόγου Απανταχού Καραβιωτών «Όσιος Κυριάκος ο Αναχωρήτης»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr