Εύβοια: Οι ιχθυοκαλλιέργειες AVRAMAR «διώχνουν» κόσμο – Τι αναφέρει η καταγγελία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι ιχθυοκαλλιέργειες AVRAMAR «διώχνουν» κόσμο – Τι αναφέρει η καταγγελία

Στο πλευρό των εργαζομένων της AVRAMAR τα σωματεία εργαζομένων της Εύβοιας για τις επικείμενες απολύσεις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Εύβοιας με ανακοίνωσή του στηρίζει τους εργαζόμενους και το Σωματείο στην AVRAMAR – Ιχθυοκαλλιέργειες Εύβοιας, που αντιμετωπίζουν τη δίωξη από την εργοδοσία εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε με τις ευλογίες κυβέρνησης και ΕΕ και αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία του είδους στον κόσμο, διώκει τη συνδικαλιστική δράση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανάπτυξη και εργασιακά δικαιώματα δεν πάνε παρέα.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους στην AVRAMAR και απαιτούμε από την εργοδοσία να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίων τους συνυπογράφουμε το παρακάτω κοινό ψήφισμα των Σωματείων:

 

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί την απόλυση τριών εκλεγμένων συνδικαλιστών στην Εύβοια. Το συγκεκριμένο εταιρικό σχήμα προέκυψε από τη συγχώνευση των μεγαλύτερων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας μετά από σχετικές αποφάσεις κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κλάδο παγκοσμίως.

Η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχή διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε μια περίοδο που η ζήτηση και οι τιμές των προϊόντων της ανεβαίνουν συνεχώς. Την ίδια στιγμή οι μισθοί των εργαζομένων είναι καθηλωμένοι και οι συνθήκες δουλειάς εξαιρετικά δύσκολες. Παρόλα αυτά από τη σύστασής της η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει δικαιώματα.

Από την πρώτη στιγμή επίσης προσπαθεί να απαξιώσει τα σωματεία αποφεύγοντας να απαντάει σε αιτήματα ή να συναντιέται μαζί τους. Αυτό κορυφώθηκε με την προσπάθεια να απολύσει το γραμματέα και τον ταμία του επιχειρησιακού σωματείου στην Εύβοια, καθώς και τον γραμματέα του κλαδικού συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, την ώρα που έχει τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο.

Αυτά γίνονται: Την ίδια στιγμή που η εταιρία διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και πιστοποιήσεις που υποτίθεται προϋποθέτουν το σεβασμό των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τη στιγμή που την περασμένη χρονιά οι ιχθυοκαλλιέργειες σημείωσαν αύξηση παραγωγής (7%) και εσόδων (10%). Τη στιγμή που πρόσφατα (12/9/2022) η εργοδοτική ένωση των υδατοκαλλιεργειών (ΕΛΟΠΥ) έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το «Μνημόνιο Συνεργασίας» (μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Μετανάστευσης & Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης) ώστε να έρθουν μετανάστες εργάτες από τρίτες χώρες γιατί δεν επαρκούν οι εντός της χώρας! Και βεβαίως όλοι γνωρίζουμε πως τέτοιες συμφωνίες καμιά σχέση δεν έχουν με την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συναδέλφων μεταναστών που εργάζονται με τους χειρότερους όρους.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε συνδικαλιστική δίωξη!

Η εργοδοσία της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ θα μας βρει όλους μπροστά της γιατί αυτή η ενέργεια είναι επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους όλου του ομίλου, όλου του κλάδου και όλης της Εργατικής Τάξης. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους απέναντι στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που πραγματοποιεί η AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr