Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι προτάσεις που κατέθεσαν οι ρητινοκαλλιεργητές στην κυβέρνηση

Οι προτάσεις των ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας κατατέθηκαν προς την κυβέρνηση κατατέθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο στην συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο και τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Προτοψάλτη
Εύβοια: Οι προτάσεις που κατέθεσαν οι ρητινοκαλλιεργητές στην κυβέρνηση

Από το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών- Δασεργατών Εύβοιας εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστές τις προτάσεις του Σωματείου προς την κυβέρνηση.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο στην συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο και τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Προτοψάλτη, την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται ότι: « Ο κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν τα αιτήματα μας σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει εκκίνηση του δεύτερου κύκλου με τις προϋποθέσεις που θέσαμε μέσα στον Σεπτέμβρη.

Το σωματείο μας διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την υλοποίηση των συμφωνημένων και του χρονοδιαγράμματος αυτών καλεί τα μέλη του να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας συνάδελφος έξω από το πρόγραμμα και θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι να μπει και ο τελευταίος συνάδελφος.»

Οι προτάσεις του Σωματείου για τους πυρόπληκτους ρητινοκαλλιεργητές είναι οι εξής:

Όλοι οι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές που παρέδιδαν ρητίνη για ένα έστω από τα τελευταία τρία χρόνια σε Αναγκαστικούς ή ΔΑΣΕ Συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως αν έχουν την ιδιότητα του μέλους, να έχουν δικαίωμα ένταξης στο Ειδικό πρόγραμμα. (Προτεινόμενα δικαιολογητικά: Καρτέλα ενσήμων, Βεβαίωση από τον Συνεταιρισμό που παρέδιδε την ρητίνη που θα αναγράφει το δασοτεμάχιο που παραχωρούσε ο Συνεταιρισμός).

Οι νέοι ρητινοκαλλιεργητές που ρητίνευσαν για πρώτη φορά το 2021 και η παραγωγή τους καταστράφηκε από την πυρκαγιά, να ενταχθούν και αυτοί με τη βεβαίωση Συνεταιρισμού που αναγραφόταν το δασοτεμάχιο που τους παραχωρούσε ο Συνεταιρισμός.

Στο χώρο ευθύνης του Δασαρχείου Ιστιαίας να αυξηθούν τα άτομα που θα ενταχθούν στο β’ κύκλο για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στον α’ κύκλο.

Άμεσα να δημιουργηθεί νέα κατάσταση από τα Δασαρχεία με τους ρητινοκαλλιεργητές που επιθυμούν να ενταχθούν σε οποιοδήποτε κύκλο.

Να καταργηθεί τελείως η μοριοδότηση με βάσει την ανεργία, ηλικία ,οικογενειακή ή οικονομική κατάσταση, αλλά η ένταξη σε κάθε κύκλο να γίνεται βάσει της κατάστασης των Δασαρχείων και των προτεινόμενων δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω.

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για τη μεταφορά του προσωπικού που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα αφορούν το σημείο αναφοράς του προσωπικού (στέγαση) κτλ

Να εξοπλιστούν έγκαιρα τα δασαρχεία με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα απαραίτητα εργαλεία, μηχανήματα κτλ

Η προκήρυξη να είναι κλειστού τύπου και να αναγράφεται ξεκάθαρα πως προορίζεται μόνο για πυρόπληκτους κ όχι για τους πυρόπληκτους δήμους.

Να δοθεί επιπλέον μοριοδότηση για το Διοικητικό- Επιστημονικό προσωπικό σε διοικητικούς, δασολόγους-δασοπόνους που έχουν καταγωγή και διαμένουν στους δύο πυρόπληκτους δήμους (εντοπιότητα) και να δοθεί το δικαίωμα και σε όσους από αυτούς είχαν οχτάμηνη σύμβαση μετά την πυρκαγιά και ουσιαστικά δεν πληρούν την προϋπόθεση της ανεργίας.

Να καταβληθούν άμεσα τα ένσημα του 2021 σε όσους είναι να καταθέσουν για σύνταξη με στο έτος και σε δεύτερη φάση σε όλους τους πυρόπληκτους ρητινοκαλλιεργητές.

Να καταβληθεί επίδομα σε όσους δεν έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα και είναι ακόμα άνεργοι.

Να αναβαθμιστεί η συνταξιοδοτική κλάση για αυτούς που ρητινεύουν ακόμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ