Εύβοια: Οι τέσσερις άξονες του Περιφερειακού σχεδιασμού για τον τουρισμό
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι τέσσερις άξονες του Περιφερειακού σχεδιασμού για τον τουρισμό

Το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον τουρισμό της Εύβοιας

Διευρυμένη σύσκεψη για τον τουρισμό στην Εύβοια πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με παρουσία φορέων αλλά και πολιτών.

 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Περιφέρειας για τον τουρισμό στην Εύβοια, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκτείνεται σε τέσσερις άξονες.

Καταρχάς μίλησε για Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία προσφέρουν μεγάλα επενδυτικά κίνητρα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, Leader)

Ο τρίτος άξονας αφορά τις δημόσιες υποδομές συγκοινωνίας, υγείας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού με έμφαση δηλαδή στην οργάνωση των υποδομών έτσι ώστε να παρέχονται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες.

Τελευταίος άξονας στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σπανός είναι οι συνέργειες με κλάδους όπως αυτός της Αγροδιατροφής αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η ανάπτυξη του παραπάνω σχεδιασμού στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία.

Τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ιεράρχηση, την συνεργασία των φορέων του νησιού αλλά και την έμφαση και αφοσίωση στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο  Περιφερειάρχης η Εύβοια είναι ένα μέρος που ζει από τον τουρισμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr