Εύβοια: Ολοκληρώνεται σε 48 μήνες η Παράκαμψη Χαλκίδας – Τι ζήτησε ο Ζεμπίλης από τον Υπουργό
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ολοκληρώνεται σε 48 μήνες η Παράκαμψη Χαλκίδας – Τι ζήτησε ο Ζεμπίλης από τον Υπουργό

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα και τα τμήματα προαίρεσης της Παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών.

Δύο τμήματα περιλαμβάνει στον κεντρικό του κορμό το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών», προϋπολογισμού 210 εκ. ευρώ.

 

Το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια το τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7 χλμ.

 

Ωστόσο, στη σύμβαση περιλαμβάνεται προαίρεση για την κατασκευή πρόσθετων τμημάτων, όπως η παράκαμψη Ψαχνών αλλά και διασυνδετήριων επεκτάσεων προς την Υψηλή γέφυρα και τον ΑΚ Σχηματαρίου – Χαλκίδας, το βόρειο και το νότιο οδικό άξονα. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι το δικαίωμα της προαίρεσης ασκείται μονομερώς και αποκλειστικά από τον αναθέτονται (ΥΠΟΜΕΔΙ) και ως σύστημα έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και σε άλλα έργα, όπως το «Άκτιο Αμβρακία».

 

Κατά την επίσκεψη στη Χαλκίδα κυβερνητικού κλιμακίου και τη σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ., ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη την επίσπευση της άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης για τα συγκεκριμένα τμήματα, με εντολή προς την ανάδοχο εταιρεία «Μυτιληναίος ΑΕ», ώστε το έργο να παραδοθεί ολόκληρο σε 48 μήνες, ως ενιαίο και λειτουργικό σύνολο. Ο κ. Καραγιάννη δεσμεύθηκε ότι το προβλεπόμενο δικαίωμα της προαίρεσης θα ασκηθεί εντός 18 μηνών, προκειμένου η εργολήπτρια εταιρεία να παραδώσει το έργο στο σύνολο του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr