Εύβοια: Οργή από τα Σωματεία για την εκδικητική απόλυση στην Eurodrip
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οργή από τα Σωματεία για την εκδικητική απόλυση στην Eurodrip

Νέα ανακοίνωση συμπαράστασης στον απολυμένο εργαζόμενο της Eurodrip από σωματείο εργαζομένων στην Εύβοια

«Το Σωματείο μας καταγγέλει την εκβιαστική απόλυση του προέδρου του σωματειου εργαζομένων της εταιρείας Eurodrip. Η εταιρεία απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου και προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενούς της και να διαλύσει το σωματείο. Το Σωματείο μας εκφράζει την συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους της Eurodrip», αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου χειριστών και βοηθών μηχανημάτων Ν. Εύβοιας που έρχεται να προστεθεί στο κύμα συμπαράστασης προς τον απολυμένο εργαζόμενο.

 

Καταγγέλει την απόλυση η ΦΑΜΑΡ

Ανακοίνωση για την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Eurodrip εξέδωσε νωρίτερα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ.

Τις προηγούμενες ημέρες η απόλυση του εργαζομένου προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα και φορείς της Εύβοιας και άλλων περιοχών.

«Το Σωματείο μας καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Eurodrip.

Με αυτή την απόλυση η πολυεθνική Rivulis – Eurodrip δείχνει ότι ο πραγματικός της στόχος  είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της που τους θέλει ανοργάνωτους ώστε να μην διεκδικούν τα  δικαιώματα τους, που τους θέλει ανίσχυρους μπροστά στις αντεργατικές συνθήκες που θέλει  να επιβάλλει.

Θέλει όπως όλοι οι εργοδότες, εργαζόμενους μόνους να είναι έρμαια απέναντι τους, να  εργάζονται «ευέλικτα», να δουλεύουν όσο και όποτε εκείνοι θέλουν, με μισθούς πείνας, χωρίς  ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

 

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια μαστίζει τις εργατικές οικογένειες η πολυεθνική Rivulis – Eurodrip, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των αντεργατικών νόμων που ψηφίζει, επιλέγει  αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους της που με την εργασία τους δίνουν τα υπερκέρδη τους, να απολύσει το Πρόεδρο του Σωματείου χτυπώντας έτσι την όποια μορφή δίκαιης  διεκδίκησης τους.

Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Eurodrip, που έχουν την αμέριστη  συμπαράσταση όλων των εργαζομένων.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της Eurodrip να πάρει πίσω την παράνομη απόλυση του  Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου».

 

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 30/1 ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στον χώρο του εργοστασίου της εταιρείας από το Σωματείο Εργαζομένων και φορείς και συνδικάτα που εκφράζουν την οργή τους για την εκδικητική απόλυση του Γιώργου Νικολάου.

Στις κινητοποιήσεις το παρών δίνουν εκπρόσωποι του εργατικού κόσμου της Εύβοιας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr