SPANOS_2023
Εύβοια: Οργή για ελλείψεις σε ασθενοφόρα μετά το θάνατο 65χρονου- Διαμαρτυρία στο Μαντούδι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οργή για ελλείψεις σε ασθενοφόρα μετά το θάνατο 65χρονου- Διαμαρτυρία στο Μαντούδι

Αγανάκτηση στην Εύβοια- Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου- Λίμνης & Αγ. Άννας μέσω ανακοίνωσης διεκδικεί άμεσα μέτρα σχετικά με την υγεία

«Στα κάγκελα» είναι η τοπική κοινωνία του Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας αλλά και η όλη η Εύβοια μετά τον θάνατο του 65χρονου συμπολίτη μας  στο χωριό Δαφνούσα, ο οποίος και μεταφέρθηκε νεκρός στο κέντρο υγείας περί τις 12:30 τα μεσάνυχτα με ιδιωτικό αυτοκίνητο έχοντας ζητήσει μάταια από 11 το βράδυ του Σαββάτου 22/4, ασθενοφόρο νιώθοντας αδιαθεσία και πόνο στην καρδιά.

O 64χρονος Θύμιος Ζουραΐτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ακόμη θύμα των ελλείψεων του ΕΚΑΒ αφού ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατος του σημειώθηκε έπειτα αδυναμία του ασθενοφόρου να σπεύσει εγκαίρως και να οτν παραλάβει από την Δαφνούσα Κηρέως.

Ξεψύχησε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και η κηδεία του έγινε σήμερα το πρωί στον ναό των Αγίων Ευβοέων στη Χαλκίδα.

Καθώς το ένα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου ήταν σε διακομιδή οι οικείοι του αναγκάστηκαν εν τέλει να τον μεταφέρουν με ιδιωτικό μέσο και με καθυστέρηση μιάμισης ώρα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου η έλλειψη του ασθενοφόρου, το οποίο και εκλήθει από το πρώτο λεπτό, συντέλεσε δυστυχώς καταλυτικά στο μοιραίο και αποτελεί εξέλιξη την οποία δυστυχώς η τοπική κοινωνία «έβλεπε να έρχεται» εδώ και καιρό, κρούοντας μόνιμα καμπανάκι κινδύνου.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου- Λίμνης & Αγ. Άννας μέσω ανακοίνωσης διεκδικεί άμεσα μέτρα σχετικά με την υγεία.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόσφατος χαμός ενός άνδρα εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου στην περιοχή έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία, η οποία ζητάει άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα της υγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν θα επιτρέψουμε να πεθαίνουμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».

Ζητά να έρθει άμεσα δεύτερο ασθενοφόρο στο ΚΥ Μαντουδίου, Να υπάρχει στις βραδινές βάρδιες επιπλέον γιατρός και προσωπικό αλλά και να ενισχυθεί άμεσα το ΚΥ Μαντουδίου με ό,τι απαιτείται για να διασφαλίζεται η ζωή και η υγεία μας.

Με βάση τα παραπάνω την Πέμπτη 27/4 πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο στο Μαντούδι στις 12:00 το μεσημέρι.

Παρά τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για λύση στο θέμα του Σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει.

Πρόσφατα σε δηλώσεις του στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας είχε προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη.

Ερώτηση στη Βουλή έχουν καταθέσει κατά το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και ο βουλευτής Φθιώτιδας Θεμιστοκλής Χειμάρας με την οποία υπογραμμίζουν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να βρεθεί άμεση λύση για τις πλωτές διακομιδές ασθενών από τη βόρεια Εύβοιας προς το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Μάλιστα επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και το πως μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατη διακομιδή ασθενούς που άφησε χωρίς ασθενοφόρο την Ιστιαία για επτά ολόκληρες ώρες.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ζητούν τη συνδρομή των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και να διατεθεί πλωτό ασθενοφόρο άμεσα για την επίλυση του μείζονος προβλήματος για την περιοχή της Ιστιαίας και του συνόλου της Βόρειας Εύβοιας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr