Εύβοια: Πανηγυρίζει το Προκόπι αύριο, Κωνσταντίνου και Ελένης – Το πρόγραμμα εορτασμού
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πανηγυρίζει το Προκόπι αύριο, Κωνσταντίνου και Ελένης – Το πρόγραμμα εορτασμού

Μεγάλη γιορτή στην Εύβοια

Μόλις μια μέρα έμεινε για την μεγάλη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία τιμάται τα μέγιστα στην Εύβοια.

Ενδεικτικά, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης Προκοπίου σήμερα και αύριο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου, όπου θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του κύριου Δημητρίου Τζιμώκα, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακό φαγητό για τους πιστούς στο προαύλιο του ναού.

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Στις 8:30 το βράδυ θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων και ομιλία υπό του Ιεροκήρυκος της ιεράς μητροπόλεως Χαλκίδος πατέρα Νεκταρίου Ευγενικού.

Την Τρίτη 20 1 Μαΐου ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στις 7 το πρωί θα πρέπει να τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κυρήγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του κύριου Δημητρίου Τζιμώκα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και διανομή παραδοσιακού φαγητού στο προαύλιο του ιερού ναού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr