Εύβοια: Παραλία μετατράπηκε σε… πυριτιδαποθήκη – Κίνδυνος πυρκαγιάς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Παραλία μετατράπηκε σε… πυριτιδαποθήκη – Κίνδυνος πυρκαγιάς

Σάλος έχει δημιουργηθεί σε γνωστή παραλία της Βόρειας Εύβοιας όπου βρίσκονται στοίβες ξυλείας-φερτών υλικών.
Πρόκειται για την παραλία Ψαροπούλι της Βόρειας Εύβοιας, όπου τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από τις στοίβες ξυλείας που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς.
Σχεδόν ανά 15-20 μέτρα συναντά ο επισκέπτης και από ένα τέτοιο βουναλάκι με ξύλα, σε μια παραλία πολλών χιλιομέτρων.
Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» που είχε χτυπήσει τη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες, είχε ως αποτέλεσμα η παραλία να γεμίσει φερτά υλικά από τα απέναντι παράλια, κυρίως από Σκιάθο-Σκόπελο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάποια λίγα συγκεντρώθηκαν και κάηκαν από τον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού αλλά τα υπόλοιπα που παρέμειναν συγκεντρώθηκαν σε στοίβες.
Οι μήνες πέρασαν και πλέον βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, με την κατάσταση να είναι αυτή που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ιστιαίας τσακώθηκε με έναν τοπικό σύλλογο για το που θα μεταφερθούν όλα αυτά τα υλικά, χωρίς όμως να έρθουν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δηλώνει αδυναμία μεταφοράς.
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη περιοχή καταστρέφοντας την γύρω φύση, η εν λόγω παραλία είναι ουσιαστικά το μοναδικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες, καθώς γύρω της υπάρχουν αρκετά ακόμη διάσπαρτα καμένα δέντρα που θυμίζουν την καταστροφή.
Δυστυχώς το δάσος δεν έχει καθαρίσει αποτελεσματικά και οι στοίβες ξυλείας βρίσκονται ακόμα εκεί με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμονεύει και αυτό το καλοκαίρι.
Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ειδάλλως θα έχουμε ανάλογα τραγικά φαινόμενα με το πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr