Εύβοια- Παζάρι Αυλωναρίου: Πώς μεταβεί το κοινό και πώς θα λάβουν συμμετοχή οι έμποροι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια- Παζάρι Αυλωναρίου: Πώς μεταβεί το κοινό και πώς θα λάβουν συμμετοχή οι έμποροι

Οι επισκέπτες στο διάσημο παζάρι της Εύβοιας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, ρούχα, εδέσματα αλλά και είδη οικιακής χρήσης.

Από 6-15 Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεγάλο παζάρι της Εύβοιας, δηλαδή το ξακουστό παζάρι του Αυλωναρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, ρούχα, εδέσματα αλλά και είδη οικιακής χρήσης.

Δύο ημέρες νωρίτερα διεξάγεται το ζωοπάζαρο.

Για να πάτε στο παζάρι του Αυλωναρίου, θα ακολουθήσετε τον δρόμο Χαλκίδας – Κύμη και τις ταμπέλες για Αυλωνάρι. Το παζάρι διεξάγεται στο κέντρο του χωριού.

Το παζάρι Αυλωναρίου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου καθώς συνήθως γίνεται σε δύο Σαββατοκύριακα. Όσο νωρίτερα πάτε τόσο το καλύτερο να βρείτε τα προϊόντα που επιθυμείτε.

Για τη συμμετοχή στο μεγάλο πανηγύρι της Εύβοιας, την ετήσια εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Αυλωνάρι από 7 Οκτωβρίου 2023 έως και 14 Οκτωβρίου 2023,ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανήγυρεις, να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 22/09/2023 και ώρες 09:00 με 14:00, στα γραφεία της Δ.Ε. Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

To έντυπο της αίτησης, καθώς και η εν λόγω πρόσκληση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (www.kimis-aliveriou.gr) στην ενότητα Νέα & Ανακοινώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιοι υπάλληλοι Μπαϊρακτάρη Μαρία και Σαμαράς Βασίλειος, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2223350239 και 2223350223.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στην ετήσια Εμποροπανήγυρη βάσει της παρ.1 του αρ.37 του Ν.4849/2021 έχουν ως πωλητές φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:
βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές
άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή δραστηριοποίησης στις
λαϊκές αγορές
άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο
άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη
Οι θέσεις αποδίδονται στις παραπάνω κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση:
το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,
το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και
το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία εκτός των άλλων θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη καθώς και η χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού
Φωτοαντίγραφο της άδειας που κατέχει κατά περίπτωση
Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής .
Δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου (αυτεπάγγελτα-άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).
Φωτοτυπία βιβλιάριου υγείας ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την Υπηρεσία.
Οι πωλητές-έμποροι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν αναγομωμένο πυροσβεστήρα 6 κιλών ξηράς κόνεως σε ισχύ.
Σε περίπτωση κενών θέσεων και αν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι κάτοχοι άδειας που υπερβαίνει την ποσόστωση, θα εγκρίνεται η συμμετοχή τους, προκειμένου η Εμποροπανήγυρη να έχει πληρότητα και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη, εάν δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους και στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται η τυχόν καταβληθείσα προκαταβολή.
Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση κατά χρήση, των περιπτέρων στην Εμποροπανήγυρη, από τους δικαιούχους σε οποιονδήποτε τρίτο.
Συνημμένα Αρχεία:
Αίτηση Συμμετοχής
Σχέδιο Παζαριού
Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Μπουραντάς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr