Εύβοια: «Πέρασε» προϋπολογισμός 34 εκατ. ευρώ για νέα έργα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Πέρασε» προϋπολογισμός 34 εκατ. ευρώ για νέα έργα

Για πρώτη φορά συνεδρίασε το νέο ΔΣ που αφορά στη ΔΕΥΑΧ και πέρασε ο προϋπολογισμός, 

Συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) τηην Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Η Πρόεδρος Ιωάννα Δαριβέρη ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε ότι, στόχος είναι, με τη συνεργασία όλων, να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών και να εκτελεστούν νέα έργα προς όφελος των πολιτών.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης

Κατά τη συνεδρίαση, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2024, με έργα ύψους 33.994.398,11 ευρώ, τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από χρηματοδοτήσεις. Επίσης, εκλέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος, ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα:

  • Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ εκλέχθηκε ο Χάρης Καλτσίδης.
  • Εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην Ε.Δ.Ε.Υ.Α εκλέχθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, με αναπληρώτρια την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ Ιωάννα Δαριβέρη.
  • Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Χ εκλέχθηκε ο υπάλληλος Σταμάτης Κανάρης.

Πριν τη συνεδρίαση, η Δήμαρχος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το φλουρί κέρδισε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλίδας και μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Χ Ελευθέριος Λειβαδίτης.

Η Δήμαρχος έδωσε σε όλους ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και ηρεμία.

«Έχει άξια και ικανά στελέχη η Δ.Ε.Υ.Α.Χ, με πολύ μεγάλη εμπειρία. Είναι μάχιμη επιχείρηση, που διαχειρίζεται τις πιο σπουδαίες υπηρεσίες για τους δημότες, την ύδρευση και την αποχέτευση, 24ώρου πυράς, χωρίς αργίες, Κυριακές, καλοκαίρια. Δεν έχει καμία κρατική χρηματοδότηση, είναι μια ζωντανή επιχείρηση, που εισπράττει και πληρώνει και εκμεταλλεύεται χρηματοδοτικά εργαλεία. Έχει όμως ζητήματα, τα οποία βέβαια απασχολούν όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Το ενεργειακό κόστος, καθώς οι εγκαταστάσεις της καταναλώνουν ρεύμα, το οποίο τιμολογείται ως οικιακό και όχι βιομηχανικό. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α., γι’ αυτό και η πρόταση της Πολιτείας είναι η συγχώνευσή τους, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Εμείς και ως Δήμος Χαλκιδέων και ως Ε.Δ.Ε.Υ.Α, που συμμετέχω, δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι, καθώς οι ανάγκες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν έτσι. Το δεύτερο αγκάθι είναι η υποστελέχωση, γιατί η επιχείρηση δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ορισμένου χρόνου προσωπικό, αλλά μόνο από εξειδικευμένους υπαλλήλους.», ανέφερε, προς ενημέρωση, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr