Εύβοια: Πολιτική λύση για τα σκουπίδια – Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση με τον Άδωνη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πολιτική λύση για τα σκουπίδια – Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση με τον Άδωνη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης για το καυτό θέμα των σκουπιδιών της Στερεάς Ελλάδας και της Ευβοίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης για το καυτό θέμα των σκουπιδιών της Στερεάς Ελλάδας και της Ευβοίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr: Έπεσαν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα της ένταξης των έργων από την διαχειριστική του υπουργείου, η πολιτική λύση δόθηκε από τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, δηλαδή να ενταχτούν τα έργα ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας και Λαμίας με την βοήθεια του μιλώντας στον υπουργό ΥΠΕΝ για την επίσπευση της ΑΕΠΟ για την ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας και για την ΜΕΑ ΧΥΤΥ Λαμίας να ενταχθεί και μετά να γίνουν απαλλοτριώσεις του χώρου .

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Στερεά με τα απόβλητα στο δρόμο .
Πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με αυξημένα τέλη και δισβάσταχτα κόστη στους δήμους», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, Νίκος Μαστροκώστας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Αναστασίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης , ο γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Χαράλαμπος Τσοκάνης, η δήμαρχος Χαλκιδέων και ο Νίκος Μαστροκώστας.

«Στη συνάντηση που προκαλέσαμε με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θύμιο Καραΐσκο για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, θέσαμε το αίτημα της δημόσιας χρηματοδότησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και λάβαμε την καθαρή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ των μονάδων Λαμίας και Χαλκίδας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό για την ισχυρή πολιτική βούληση και την καθαρή θέση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα των Δήμων μας! Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη για την ισχυρή στήριξη του αιτήματος και τη μέριμνα για επίσπευση της συνάντησης.
Θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία όλων των φορέων για την υλοποίηση της πράξης», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Να σημειώσουμε ότι το σημερινό ραντεβού έγινε μετά από πρωτοβουλία και επιμονή του Νίκου Μαστροκώστα, ο οποίος αποκάλυψε στο evima.gr πως κλείστηκε η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Νίκος Μαστροκώστας ως εκπρόσωπος των δήμων της Εύβοιας στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς προσπάθησε να βρεθεί τρόπος να κλείσουν το ραντεβού με το υπουργείο για να ζητήσουν την άμεση δημόσια χρηματοδότηση 110 εκατομμυρίων ευρώ για αυτά τα έργα.

Ο κ. Μαστροκώστας μιλώντας με το βουλευτή της Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλη του ζήτησε να παρέμβει και έτσι και έγινε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr