Εύβοια: Πως θα αξιοποιηθούν το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας και το παλαιό κτίριο του Ε.Κ.Α.Β
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πως θα αξιοποιηθούν το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας και το παλαιό κτίριο του Ε.Κ.Α.Β

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Υφυπουργό Υγείας, σχετικά με το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου και του Ε.Κ.Α.Β Χαλκίδας

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με φορείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ακολούθησε νέα σύσκεψη με τη Δήμαρχο στο Μέγαρο Κότσικα, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς και του παλαιού κτιρίου του Ε.Κ.Α.Β Χαλκίδας.

Τι θα γίνει με το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας

Όσον αφορά στο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, η Δήμαρχος αναφέρθηκε εκ νέου στη βούληση του Δήμου Χαλκιδέων να χρησιμοποιηθεί ως Δημαρχείο Χαλκίδας, στο οποίο θα στεγάζονται όλες οι Υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ήδη ο Δήμος υλοποιεί οικονομοτεχνική μελέτη, ώστε το κτίριο να ανακατασκευαστεί και να στεγάσει το Δημαρχείο, δίνοντας λύση στο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών μας και παράλληλα δίνοντας νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για τη φιλοξενία και τόνισε ότι, η πρόθεση του Υπουργείου είναι όντως το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου να παραχωρηθεί στον Δήμο Χαλκιδέων, με σκοπό να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα και με το σχέδιο του Δήμου, ώστε να γίνει πάλι ένα ζωντανό κτίριο, που θα ομορφύνει την πόλη.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Θεμιστοκλέους για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων είναι στη διάθεση του Υπουργείου για οτιδήποτε διαδικαστικό χρειαστεί.

Τι θα γίνει με το κτίριο του ΕΚΑΒ

Όσον αφορά στο κτίριο του Ε.Κ.Α.Β, κατόπιν σχετικής ερώτησης του Βουλευτή Ν. Εύβοιας Αθανάσιου Ζεμπίλη, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι, θα παραχωρηθεί και αυτό στον Δήμο Χαλκιδέων, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό του, για τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου στο όμορο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Ν. Εύβοιας Αθανάσιος Ζεμπίλης και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ Φώτης Σερέτης, η Διοικήτρια του Γ.Ν- Κ.Υ Κύμης και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ Ιωάννα Δαριβέρη, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Εθελοντισμού και ΑμεΑ Βασιλική Κόντου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Πανταζής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr