Εύβοια: Πώς θα προωθήσουμε την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καρύστου στην ιαπωνική αγορά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πώς θα προωθήσουμε την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καρύστου στην ιαπωνική αγορά

Συνάντηση Γ. Μανώλη με Οικονομικό Ακόλουθο Πρεσβείας στο Τόκυο για προώθηση τουρισμού και εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Εύβοιας στην ιαπωνική αγορά

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία, κ. Αθανάσιο Καραπέτσα, πραγματοποίησε σήμερα ο υπ. Δήμαρχος Καρύστου Δρ Γιάννης Μανώλης. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η διερεύνηση των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων του Δήμου Καρύστου στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο υπ. Δήμαρχος Καρύστου παρουσίασε στον Οικονομικό Ακόλουθο της Ελλάδας στο Τόκυο τις ομορφιές και τις μεγάλες προοπτικές της νότιας Καρυστίας στον τουριστικό τομέα, καθώς και τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Καραπέτσας εντυπωσιάστηκε από τις φυσικές ομορφιές και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, αναφέροντας ότι ο Δήμος Καρύστου θα ενδιέφερε κάποια Ιαπωνικά τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με περιηγητικό τουρισμό για συνεργασία. Έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλι Καρύστου, το τουλουμοτύρι και τα κρασιά της περιοχής.

Ο κ. Καραπέτσας συμβούλευσε το Γιάννη Μανώλη να συμμετέχει ο Δήμος Καρύστου στη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Άπω Ανατολής “FOODEX JAPAN”, που λαμβάνει χώρα κάθε Μάρτιο στο Τόκυο. Του πρότεινε, ακόμη, να συμμετέχουν στην Παγκόσμια Έκθεση Εμπορίου “EXPO 2025”, που θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας σε 3 χρόνια. Ο Γιάννης Μανώλης δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Καρύστου, η περιοχή του θα έχει ενεργή συμμετοχή και σημαντική παρουσία στις παραπάνω εκθέσεις.

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προσέλκυσης τουριστών υψηλού βαλαντίου, καθώς και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στο εξωτερικό. Χρειάζεται, λοιπόν, να έχουμε παρουσία στο εξωτερικό και καλή συνεργασία με στελέχη στις χώρες στόχους. Έχοντας εργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα στη Σαγκάη, πιστεύω τις αγορές της Άπω Ανατολής. Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα αποτελούν στόχους μας για την προώθηση των προϊόντων της Καρυστίας», ανέφερε ο Γιάννης Μανώλης.

Τέλος, ο κ. Καραπέτσας ανέφερε ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια τόσο για την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, όσο και για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν παρέλειψε δε να σχολιάσει ότι το μέλι Καρύστου θα έκανε θραύση στην Άπω Ανατολή, καθώς και το ευρέως γνωστό κατσικάκι Καρύστου και το τουλουμοτύρι θα μπορούσαν με τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες να μπουν στα καλύτερα εστιατόρια και delicatessen super market σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γαλλική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr