Εύβοια: Πότε αρχίζει το καρναβάλι στην Αιδηψό
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε αρχίζει το καρναβάλι στην Αιδηψό

Πώς θα εορτασθούν οι Απόκριες στην Αιδηψό της Εύβοιας

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται η πόλη της Αιδηψού με το καρναβάλι που διοργανώνεται από τον  δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τους Ρομαντικούς Εθελοντές.

 

Το καρναβάλι πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, για περαιτέρω πληροφορίες και για να δηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ομάδα των Ρομαντικών Εθελοντών.

Μετά από απουσία λόγω κορονοϊού, το καρναβάλι φέτος επιστρέφει με πολλή όρεξη και ανεβασμένη διάθεση, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται μια υπέροχη διοργάνωση, δήλωσε στο evima.gr o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

 

Πότε ανοίγει το Τριώδιο

 

Λιγότερο από μήνας μένει για να ανοίξει το Τριώδιο, συγκεκριμένα περίπου 20 μέρες, καθώς το Τριώδιο, που είναι μία χρονική περίοδος αρκετών ημερών πριν από το Πάσχα στην οποία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τη νηστεία της Σαρακοστής, ανοίγει την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και συγκεκριμένα φέτος ανοίγει στις 05 Φεβρουαρίου.

Η Τσικνοπέμπτη πέφτει την Πέμπτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του τριωδίου. Έτσι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα αναβιώσουν τα έθιμα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα που φέτος θα γιορταστεί στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr