Εύβοια: Πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Οι πρωτοβουλίες του Θανάση Ζεμπίλη για την συντήρηση της υψηλής γέφυρας της Χαλκίδας στην Εύβοια

Οι Ευβοιώτες αγωνιούν για τις υποδομές του νησιού και κατά πόσο είναι ελεγμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ανησυχία που εκφράζουν οι κάτοικοι του νησιού επικοινωνόντας και με το evima.gr έχει να κάνει με τις υποδομές της Εύβοιας, με τα δημόσια κτίρια και τα γήπεδα του νησιού αλλά το ερώτημα που έθεσαν κυρίως ήταν για την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας και κατά πόσο έχει γίνει έλεγχος και συντήρηση για να συνεχίζει να είναι προς χρήση από τους πολίτες.

Η γέφυρα έχει συντηρηθεί πριν από 4 χρόνια με πρωτοβουλία του Θανάση Ζεμπίλη, βουλευτή Εύβοιας με τη ΝΔ, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες προς το αρμόδιο υπουργείο, για να εγκριθεί η διαδικασία του ελέγχου και της συντήρησης της γέφυρας.

Τι αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων:

ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Επιθεώρηση και συντήρηση καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου» και της 1ης Σ.Σ.Ε αυτού. Προϋπολογισμού : 2.150.000,00 € με Φ.Π.Α. Αναδόχου : «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΕ 071

1. Το από 06-02-2013 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου, που αναφέρεται στο θέμα, έχει συνταχθεί από την επιτροπή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και έχει υπογραφεί από τον ανάδοχο χωρίς επιφύλαξη.

2. Διαπιστώθηκε ότι έχει τηρηθεί ο φάκελος ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ & ΦΑΥ) του έργου.

3. Όπως προκύπτει από το υπόψη πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής: α)Οι εργασίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό είναι σύμφωνες με την τελική επιμέτρηση.

β) Οι εργασίες εκτελέστηκαν έντεχνα και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και το έργο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και η επιτροπή παρέλαβε αυτές ως έχουν.

γ) Η υποχρεωτική συντήρηση του έργου του θέματος, για όλες τις εργασίες θα λήξει την 20-10-2013.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Εγκρίνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 3669/08 (Κ.Δ.Ε.), το από 06-02-2013 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου, «Επιθεώρηση και συντήρηση καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου», αναδόχου της εργοληπτικής επιχείρησης: ¨ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. ¨, όπως συντάχθηκε και υπεγράφη αρμοδίως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr